Akaa-Volley ja VaLePa lentopallon SM-loppuotteluun

Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volley ja VaLePa ovat selviytyneet loppuotteluun lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Välierissä Akaa kaatoi Raision Loimun otteluvoitoin 3-2. Pitkänäperjantaina käyty ratkaisuottelu päättyi Akaassa 1 008 katsojan edessä erin 3-0.

Loimu voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Akaa nousi finalistiksi – kiitos paljolti avainpelaaja Greg Pettyn paluun.

Petty oli ratkaisuottelussakin mies paikallaan ja teki joukkueensa ykkösenä 12 pistettä. Loimun joukkueessa hakkuri Joonas Jokela pääsi samaan lukemaan. Akaa-Volleyssa suoriutui myös keskitorjuja Sauli Sinkkonen.

– Tasaista vääntöä oli tämä viimeinenkin koitos. Onneksi joukkueiden fanit ovat olleet hienosti mukana. Tällaista lentopallon pitääkin olla, Sinkkonen kommentoi.

Loimun päävalmentaja Mika Rantanen harmitteli ratkaisuottelun ensimmäisiä eriä.

– Kahden ensimmäisen erän loput menivät hiukan hermoilun piikkiin. Ei vaan riittänyt keskittyminen. Akaa ansaitsi voittonsa, myönsi Rantanen.

Loppuottelupaikka on Akaa-Volleylle seurahistorian ensimmäinen, joten se saavuttaa kirkkaimman mitalinsa. Viime vuonna Akaa otti SM-pronssia.

Akaa-Volleyta valmentaa entinen maajoukkuetähti Olli Kunnari.

Loppuottelusarjassa Akaa kohtaa VaLePan. Janne Kangaskokon valmentama VaLePa löi välierissä Savo Volleyn voitoin 3-2. Ratkaiseva ottelu, joka käytiin lauantaina Sastamalassa, päättyi VaLePan voittoon erin 3-0.

VaLePan ja Savon välinen ottelusarja oli aaltoileva ja hieman sekavakin. Ratkaisukamppailussa VaLePa oli ylivoimainen. Savo sai toisessa erässä vain 11 pistettä ja muissakin vain 22 ja 20.

– Kovin välieräsarja, jossa olen ikinä ollut, VaLePan onnistuja Sakari Mäkinen kommentoi.

– Aluksi luultiin, että mennään rallatellen finaaliin, mutta Savo tulikin huomattavasti valmiimpana tähän sarjaan kuin me. Tänään kotiyleisön tuki oli valtava, en muista milloin viimeksi on tällainen tunnelma Vexve Areenalla ollut. Tunnelma ruokki pelaajia kentällä aikamoisiin suorituksiin, näki Mäkinen.

VaLePa on voittanut viisi viimeisintä lentopallon Suomen mestaruutta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluissa kohtaavat Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Pölkky löi välierissä LP Kangasalan ja Hämeenlinna Puijo Wolleyn.

Naisten finaalisarja käynnistyy sunnuntaina Kuusamossa.

Miesten liigakarsinnoissa voitot KyKy-Betsetin ja Lempo-Volleyn välillä ovat 1-1. Perjantaina Lempo voitti kotiottelunsa erin 3-1. Kolmella voitolla saa oikeuden hakea liigapaikkaa.