Jännitys kiristyy äärimmilleen lentopalloliigan välierissä

Akaan passari Anton Välimaa. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspeleissä molemmat välieräsarjat etenevät täyteen viiteen otteluun.

Keskiviikkona Akaa-Volley voitti vieraissa Raision Loimun erin 3-2. Loimu voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta nyt on tilanne tasan 2-2.

Loimun päävalmentaja Mika Rantanen myönsi Akaan olleen vahvempi.

– Yleensä heikon vastaanoton jälkeen ollaan oltu hyviä, mutta nyt ei oltu, ja Akaa pelasi noissa tilanteissa paljon paremmin. Tarvitsemme hyvän syötön näissä peleissä. Hyvä, että saatiin se korjattua ekan erän jälkeen. Aika tasaista meillä tänään, Rantanen kommentoi.

Oivaan pelivireeseen palannut Greg Petty ja hakkuri Ali Fazli takoivat Akaalle pisteitä huolella. Passit jakeli Anton Välimaa.

– Hyvin tasaisia pelejä nämä ovat. Viimeisessä erässä saimme onneksi torjunnoissa hyviä vaimennuksia. Petty oli jälleen kerran vahvana, Välimaa kertasi.

Viides ottelu saa vuoronsa perjantaina Akaassa.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa tasoitti välierien toisen ottelusarjan tilanteeseen 2-2 voitettuaan Kuopiossa Savo Volleyn. Ottelu päättyi 3-1.

VaLePan peli oli tiistaina kovin alavireistä, ja joukkueen rivit vaikuttivat sekavilta myös keskiviikkoisen ottelun alussa. Vierasjoukkue teki kuitenkin oivallisen ryhtiliikkeen ja pakotti sarjan täyteen viiteen otteluun.

Yksi voiton avaimista oli keskitorjuja Jacob Ekman, joka nousi yllättäen VaLePan parhaaksi pistemieheksi (16). Voittajien tehokkaimmat olivat Ekman ja toinen keskitorjuja Severi Savonsalmi, jotka saivat kumpikin lukeman +11.

Savon valmentaja Timo Tolvanen näki ratkaisun selvästi.

– Hyökkäyksessä hävittiin, meillä oli huono hyökkäyspäivä. Ei oikein luotettu ja uskottu niihin asioihin, joita ollaan tehty. VaLePa vähensi virheiden määrää, mutta me lisäsimme niitä poskettomasti, Tolvanen arvioi.

– Uskoa ei kannata silti menettää, koska aika hyvää lentistä pystymme pelaamaan ajoittain. Joukkue on kärsinyt tällä kaudella niin paljon, ettei tämä tappio tunnu missään. Joukkue tietää, miten asiat käännetään lauantaiksi, mutta ei VaLePan yli kävellä noin vain, tähdensi Tolvanen.

Viides ja ratkaiseva kamppailu isketään Sastamalassa lauantaina.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo eteni loppuotteluun lyötyään välierissä LP Kangasalan.

Kuusamolaisten finaalivastustaja on joko Puijo Wolley tai Hämeenlinnan Lentopallokerho. Viides ja ratkaiseva ottelu käydään Kuopiossa torstaina.

Miesten liigakarsinnat alkoivat keskiviikkona. Mestaruusliigan jumbo KyKy-Betset voitti 1-sarjan mestarin Lempo-Volleyn kotonaan 3-0. Ottelusarja ratkeaa kolmella voitolla, ja panoksena on oikeus anoa liigapaikkaa.