Loppuotteluiden kaikki joukkueet selvillä Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Kaikki loppuottelujoukkueet ovat selvillä lentopallon Mestarien liigassa 2022-23.

Miesten loppuottelussa kohtaavat ”suomalaisjoukkueet” ZAKSA Kedzierzyn-Kozle ja Jastrzebski Wegiel. Naisten Mestarien liigan finalistit ovat Eczacibasi Dynavit Istanbul ja VakifBank Istanbul.

Loppuottelut pelataan ns. superfinaaleina eli mestaruus ratkeaa yksittäisissä otteluissa. Molemmat loppuottelut kamppaillaan Torinossa lauantaina 20. toukokuuta.

ZAKSAa valmentaa Tuomas Sammelvuo, ja Eemi Tervaportti pelaa Jastrzebskin passarina. Molemmat joukkueet ovat puolalaisia.

Sammelvuon ZAKSA on totisesti ansainnut loppuottelupaikkansa, sillä pudotuspeleissä se lähetti katsomoon kivikovat italialaisryhmät Trentinon ja Perugian.

– Tämä on fantastista, ja tästä täytyy nauttia. Kahdessa ensimmäisessä erässä teimme eron loistavan torjunnan ja kenttäpuolustuksen ansiosta, Sammelvuo kommentoi ratkaissutta Perugia-voittoa.

Tervaportti ja Jastrzebski kaatoivat pudotuspeleissä saksalaisen Friedrichshafenin ja turkkilaisen Halkbank Ankaran.

Mestarien liiga on Euroopan paras seurajoukkuekilpailu, joten suomalaisten eteneminen loppuotteluun on loistava saavutus.

Sammelvuo voitti pelaajana Mestarien liigan ranskalaisessa Toursin joukkueessa. Riikka Lehtonen oli puolestaan kahdesti voittamassa naisten Mestarien liigaa.

Sammelvuo ja Lauri Kerminen ovat olleet voittamassa kakkostason kisaa CEV Cupia. Lisäksi Lehtonen ja Laura Pihlajamäki ovat kertaalleen juhlineet kolmoskisa Challenge Cupin voittoa.

Myös naisten Mestarien liigan loppuottelusta 2023 tuli paikalliskamppailu, sillä vastakkain asettuvat turkkilaiset Eczacibasi ja VakifBank.

Huikean hakkurin Tijana Boskovicin tähdittämä Eczacibasi varmisti finaalipaikkansa kaatamalla keskiviikkona italialaisen Novaran.

Neljäs ja viimeinen Mestarien liigan loppuottelija sinetöityi torstaina Fenerbahcen ja VakifBank Istanbulin välisessä toisessa ottelussa. Koska kahden ottelun jälkeen puntit olivat tasan, tarvittiin ns. kultainen erä. Sen VakifBank voitti pistein 15-12.

VakifBank oli hävinnyt ensimmäisen osaottelun, joten sen nouseminen finalistiksi oli melkoinen teko. Keskitorjuja Chiaka Ogbogu olikin yhtä hymyä.

– Uskomatonta! Kukaan ei uskonut meihin ennen tätä ottelua. Mutta jos uskoo itse itseensä, mitä tahansa voidaan saavuttaa. Olen ylpeä joukkueesta, ansaitsimme tämän. Mielestäni olemme kisan henkisesti vahvin joukkue, Ogbogu kommentoi.