Antti Ropponen paras pelaaja Sveitsin lentopalloliigassa

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Antti Ropposen kausi Sveitsissä sujui loistavasti.

Ropposen edustama Näfels saavutti Sveitsin lentopalloliigassa pronssia. Suomalaishakkuri valittiin koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Näfels (Biogas Volley Näfels) sijoittui NLA:n runkosarjassa toiseksi, mutta kärsi välierissä tappion Schönenwerdille. Pronssiottelusarjassa Näfels kaatoi Chenois’n suoraan kahdessa ottelussa.

Ropposen menestys on merkittävää paitsi hänelle itselleen, joukkueelle ja suomalaiselle lentopalloilulle myös Suomen kuurojen urheiluliitolle SKUL:lle.

– En todellakaan odottanut saada tuota MVP-palkintoa, alkukausi oli hieman vaikea ja aikaa meni sopeutumiseen joukkueen pelikirjaan sekä uusiin vastustajiin. Oli mukava pelata, kun oli pelkästään hyviä tyyppejä pelikavereina, Ropponen kertoo SKUL:n verkkosivuilla.

– Pelit menivät paljon ristiin, mikä oli hämmentävää aluksi minulle. Välierätappion jälkeen saatiin kiva viimeinen voitto pronssisarjassa. Nyt on mukavaa lähteä kesälomille ja Suomeen muutamaksi kuukaudeksi, kertoi Ropponen.

Ropponen lisäksi vahvisti, että hän pelaa Näfelsissä myös ensi kaudella.

Kausi Näfelsissä oli Ropposelle ensimmäinen. Hänen oli määrä siirtyä joukkueeseen jo kaudeksi 2020-21, mutta loukkaantuminen muutti suunnitelmat. Kuntouduttuaan hän siirtyi lentopallon miesten Mestaruusliigaan ja Kokkolan Tiikereihin.

Tiikerien lisäksi Ropponen on tehnyt kotimaassa erinomaista jälkeä Hurrikaani-Loimaan joukkueessa. Kokemusta Suomen maajoukkueestakin löytyy.

Nurmolaistaustainen Ropponen todettiin pikkulapsena kuuroksi, mutta implantin ansiosta hän pääsi koulussa kuulevien luokalle jo varhaisessa vaiheessa.

Näfels, Sveitsin moninkertainen mestari, on suomalaisittain huomattava seura. Näfelsin ensimmäinen Sveitsin mestaruus tuli vuonna 1998, jolloin joukkuetta valmensi Jouni Parkkali, ja passit jakeli Petteri Laurila.

Vuonna 1920 perustettu Suomen Kuurojen Urheiluliitto SKUL ry on Suomen vanhin vammaisurheilujärjestö. Se edistää kuurojen urheilun ja liikunnan tasa-arvoisuutta.