VaLePan uusi vahvistus odottaa Eskon ja Sivulan rinnalla pelaamista

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan hallitseva voittaja VaLePa on vahvistanut joukkuettaan.

Aleksandar Andonovic saapuu Sastamalaan yleispelaajaksi. VaLePassa on kysyntää tasokkaalle yleispelaajalle, koska avainpelaaja Sakari Mäkinen siirtyy Alankomaiden liigaan.

Serbialaisella Andonovicilla on pituutta 197 senttimetriä ja ikää 26 vuotta.

– Pidän itseäni monipuolisena pelaajana ja yritän antaa parhaani missä tahansa päävalmentaja Janne Kangaskokon minulle antamassa roolissa, Andonovic ilmoittaa VaLePan tiedotteessa.

– VaLePa on hyvin tuttu seura lentopallomaailmasta. Heti kun kuulin, että VaLePa on vaihtoehto minulle, sanoin kyllä. Tavoitteeni ovat samat kuin VaLePan tavoitteet eli aina korkeimmat mahdolliset.

Viime vuosina VaLePa on tehnyt määrätietoista kansainvälistä työtä. Se näkyy myös tuoreen pelaajan kommenteissa.

– Ensimmäisenä tavoitteena on pääsy Mestarien liigaan ja sen jälkeen puolustaa Mestaruusliigan ja Suomen cupin mestaruuksia. Odotan erityisen innokkaasti sitä, että pääsen jakamaan kentän lentopallolegendojen, Urpo Sivulan ja Mikko Eskon, kanssa.

– Olen kuullut paljon hyviä asioita Suomesta ja odotan innokkaasti, että saan tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja ihmisiin. Odotan myös kovasti VaLePan fanien tapaamista, kertoo Andonovic.

Valmentaja Kangaskokolla ovat luonnollisesti odotukset korkealla.

– Aleksandar tuo joukkueeseen erityisesti hyökkäysvoimaa. Hän pelasi hyvän viime kauden Turkissa, ja odotan hänen jatkavan nousujohteista kehitystään myös VaLePassa. Uskon, että hän sopii persoonaltaan joukkueeseen ja luotan siihen, että hän ottaa paikkansa joukkueessa nopeasti, sanoo Kangaskokko.

VaLePa hankki yleispelaajatontille myös brasilialaisen Francan.

Raision Loimu: Hakkuri Ali Fazli palaa Loimuun. Iranilainen pelimies voitti runkosarjan pistepörssin toissa kaudella Loimussa ja viime kaudella Akaa-Volleyssa.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa hakkuri Iina Andrikopoulou pysyy Kangasalan vahvuudessa. Andrikopoulou kuului joukkueen rinkiin viime kaudella, mutta sesonki jäi hyvin vajavaiseksi pitkällisten koronavirusoireiden jälkeen.

Nurmon Jymy: Jymy täydentyy kahdella nuorella pelaajalla – vahvuuteen tulevat libero Veera Honkanen ja yleispelaaja Aino Kantokoski.

Pölkky Kuusamo: Keväällä mestaruutta Kuusamon joukkueessa juhlinut keskitorjuja Cara McKenzie siirtyy Sveitsin liigaan.

LiigaPloki: Passari Olena Napalkova on löytänyt uuden seuran Kyprokselta.

LP-Vampula: Yleispelaaja Iveta Stanchulova siirtyy Unkarin kentille.