LP Viesti hankki kolme ulkomaalaisvahvistusta

Salolainen LP Viesti kokoaa laadukasta joukkuetta lentopallon naisten Mestaruusliigaan. Viesti kertoi torstaina kolmesta kansainvälisestä kiinnityksestä.

Uudet pelaajat ovat hakkuri Darja Butkevitsh, yleispelaaja Kristina Yordanova ja keskitorjuja Clemence Garcia.

Tutuin kasvo on Butkevitsh, joka pelasi viime kaudella Oriveden Ponnistuksessa ja nousi yhdeksi liigan parhaista hakkureista.

– Jokainen kausi on minulle tärkeä. Haluan nauttia pelaamisesta ja kehittyä pelaajana. Tärkein asia on kuitenkin auttaa joukkuettani voittamaan, Butkevitsh sanoo Viestin verkkosivuilla.

Bulgarialainen Yordanova tulee kotimaansa Kazanlak Volleysta. Ranskalainen Garcia on puolestaan pelannut Italiassa, Belgiassa ja Ranskassa.

KyKy-Betset: Lentopallon miesten Mestaruusliigan toiseen kauteensa valmistautuva KyKy-Betset on hankkinut hakkuriksi latvialaisen Renars Pauls Jansonsin. Latvian maajoukkuemiehellä on ikää 21 vuotta ja pituutta 198 senttimetriä.

Kyyjärveläisjoukkueen valmentaja Guntis Atars, latvialainen hänkin, on erittäin tyytyväinen värväyksestä. Hän tietää uuden pelaajan olevan fyysisesti lahjakas kaveri, joka pelaa nöyrästi myös puolustuksessa.

– Olen itse valmentanut häntä neljä vuotta juniorimaajoukkueessa ja useissa Latvian liigan seuroissa. Hän edistyy koko ajan, ja uskon, että hänestä tulee joukkueemme avainpelaajia tänä vuonna, sanoo Atars.

Karelian Hurmos: Nuoret pelaajat Roope Haapoja ja Alex Kärkkäinen liittyvät Hurmoksen liigaryhmään.

Raision Loimu: Kai Stenius tulee Kari Raatikaisen apuvalmentajaksi. Stenius on toiminut aiemmin Loimussa pelaajana ja päävalmentajana.

Muita varmistuneita henkilöstön jäseniä ovat fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti Miikka Nieminen, tilasto- ja videovalmentaja Sari Virta, huoltaja Juha Brandt, joukkueenjohtaja Kia Kuitunen, toiminnanjohtaja Jani Nieminen ja puheenjohtaja-manageri Jukka Rajakangas.

Pelaajistoon Loimu hakee erityisesti hakkuria.

– Sille osastolle on markkinoilla ollut paljon hyviä vaihtoehtoja, ja haussa on iso kiinnitys, Loimun leiristä kerrotaan.

VaLePa: Hallitsevan Suomen mestarin uusi joukkue on useimmilla osa-alueilla valmis. Yleispelaajan tontille on tulossa vielä kaksi kiinnitystä. Tasokkaalle ”yypeelle” on tarvetta, sillä avainpelaaja Sakari Mäkinen siirtyy Alankomaiden liigaan.

Seuraikoni Manu Soro jatkaa VaLePan huoltajan tehtävässä. Tilastoijaksi tulee Minttu Lehmus, joka on toiminut aiemmin vastaavassa tehtävässä Karelian Hurmoksessa.