Raision Loimu teki kolme pelaajahankintaa

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan Raision Loimun uusi joukkue on täydentynyt kolmella pelaajalla.

Uudet kasvot ovat yhdysvaltalainen keskitorjuja Felix Egharevban, argentiinalainen yleispelaaja Tomas Rodriguez ja yleispelaaja Aleksi Hänninen.

– Sekä agenttini että yliopistovalmentajani kertoivat Suomen Mestaruusliigan olevan hyvä paikka yliopistouran jälkeen, Egharevban sanoo Loimun tiedotteessa.

– Loimusta tiedän, että sillä on vahva historia, ja olen innoissani päästessäni osaksi sitä. Ensi kaudella haluan auttaa Loimua menestymään, mutta pitkän tähtäimen tavoitteeni on päästä pelaamaan USA:n maajoukkueeseen, uusi vahvistus lisäsi.

Kokenut luotsi Kari Raatikainen toimii ensi kaudella Raision Loimun päävalmentajana.

Vantaa Ducks: Vantaalaisseura on kiinnittänyt keskitorjujaksi kanadalaisen Jeremie Murrayn. Murray, 25, on viimeksi pelannut Kanadassa Nipissing Lakers -joukkueessa.

Savo Volley: Australian maajoukkueessakin esiintynyt Jackson Holland on Savon uusi libero.

KyKy-Betset: Keskitorjuja Atro Berg siirtyy Kyyjärvelle. Sodankylästä kotoisin oleva pelimies on nähty Mestaruusliigassa aikaisemmin Team Lakkapään ja Hurrikaani-Loimaan joukkueissa.

– Atro tuo pohjoisen miesten asennetta joukkueeseen, pikkumurheista tuskin tarvitsee keskustella. Hän on hankkinut kokemuksia tunnetuilta valmentajilta maineikkaista seuroista. Asennetta ja nöyrää mieltä löytyy, KyKy-Betsetin puuhamies Hannu Kalliojärvi toteaa.

VaLePa: Severi Savonsalmi siirtyy Bundesliigaan. Ben-Simon Bonin liittyy puolestaan saksalaiseen VC Bitterfeld-Wolfen -joukkueeseen.

Perungan Pojat: Rovaniemellä säväyttänyt Daniel Wetter on löytänyt uuden seuran. Se on ranskalainen Paris Volley.

Pölkky Kuusamo: Lentopallo.info valitsi Breana Runnelsin viime kauden parhaaksi pelaajaksi lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Runnels pääseekin ottamaan uuden askeleen urallaan ja siirtyy Ranskaan Vandœuvre Nancy Volley-Balliin.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kanadalainen Taylor Collombin on värvätty yleispelaajaksi. Hänellä on kokemusta Kanadasta, Kreikasta ja Kosovosta.

Lupaavat pelaajat, 17-vuotias Lotta Alatalo ja 18-vuotias Kerttu Kilpinen, jatkavat Kerhossa. Tanskalainen Helena Elbäk sen sijaan siirtyy Ranskan kentille.

LiigaPloki: Dariana Hollingsworth-Santana siirtyy Ranskaan ja Kristin Lux Italiaan.

Nurmon Jymy: Julia Junila on hankittu täydentämään Jymyn passariosastoa. Vaasan Kiiston kasvatti edusti viime kaudella LP Viestiä.

– Pidän vahvuutenani johtamista kentällä, passien tarkkuutta sekä keskipelin hyödyntämistä. Tavoitteena on päästä niin pitkälle ja korkealle kuin vain tahtoa riittää, Junila kertoo.

Passarin tontille Jymy hankki aikaisemmin Veda Mansikkaviidan, joka on tuttu LP Viestistä, LP-Vampulasta ja Jyväslentiksestä.