Yllättävä valmentajanvaihdos lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistuksen päävalmentaja vaihtuu.

OrPo kertoi perjantaina somessa, että Andrea Carasi on jättänyt päävalmentajan paikan. Carasin päätös tuli seuralle yllätyksenä.

Seura ja Carasi solmivat kauden mittaisen jatkosopimuksen viime keväänä. Sittemmin italialaisvalmentaja oli ilmoittanut, että olosuhteet eivät olleet hänelle riittävät.

– Olosuhteet olivat sellaiset kuin oli sovittu, OrPon manageri Mika Putkisaari sanoo.

OrPo ilmoittaa aloittaneensa uuden päävalmentajan etsimisen.

Carasi teki Orivedellä hyvää työtä viime kaudella. OrPo sijoittui naisten Mestaruusliigassa viidenneksi ja eteni pudotuspeleihin. Puolivälierissä ryhmä taisteli hienosti Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan, mutta hämeenlinnalaisjoukkue vei voiton täydessä viidessä ottelussa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho on hankkinut hakkurikseen ukrainalaisen Anna Shumeikon. Hänellä on ikää 22 vuotta ja pituutta 184 senttimetriä. Viime kaudella hän pelasi Tshekin liigassa.

Puijo Wolley ja LP Viesti: Viime kaudella Mestaruusliigassa nähdyt Sarah Schmid (Puijo) ja Jordan Lockwood (Viesti) siirtyvät Ranskaan, Quimperin joukkueeseen.

LP-Vampula: Keskitorjuja Vanessa Jarman on löytänyt uuden seuran Ranskasta. Se on Valenciennes.

Savo Volley: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa väläytellyt nuori hakkuri Veikka Lindqvist siirtyy maineikkaaseen belgialaisseuraan Maaseikiin.

Vantaa Ducks: Liberoksi Korsoon saapuu kanadalainen Justin Lui, 23. Hänellä on kokemusta Kanadan maajoukkueesta ja Stanfordin yliopistosta.

Raision Loimu: Loimu täydentyy toisella liberolla. Esko Vuorinen saa rinnalleen Roope Siliämaan.

– Loimu on minulle käytännössä uusi seura ja paikka, vaikka olenkin edelliset vuodet naapurikylässä asunut. Odotan mielenkiinnolla pääsemistä seuraan, joka tavoittelee aina menestystä, Siliämaa kommentoi Raision Loimun tiedotteessa.

Kasvattajaseuransa Kuusamon Pallokarhujen lisäksi hän on pelannut Napapiirin Palloketuissa ja LeKissä ykkössarjaa. Mestaruusliigassa hän on kantanut neljän kauden aikana Joensuun Riennon, Team Lakkapään sekä TUTO Volleyn värejä.

– Töitä on tehtävänä ennen kauden alkua, mutta olen parhaimmassa fyysisessä kunnossa ikinä, eli valmis aloittamaan harjoittelun pallon kanssa. Ikääkin alkaa kertyä, joten toivotaan, että siitä on apua sekä itselle että muuten varsin nuorelle joukkueelle, sanoo Siliämaa.