Passari Anton Välimaalle seurasiirto

Kuva: Akaa-Volley

Siirtouutispalsta palaa lyhyen kesäloman jälkeen. Tällä kertaa tarkastellaan merkittävimpiä peliliikkeitä, jotka ovat varmistuneet heinäkuun 28. päivän jälkeen.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa passari Anton Välimaa palaa Kokkolan Tiikereihin. Hän johti hyökkäyspeliä Akaa-Volleyssa kahden viime kauden ajan.

Välimaa kuuluu nuorien suomalaispassarien eliittiin, ja hänen tavoitteensa ovatkin korkealla.

– Tiikerit oli koko ajan ainoa kotimainen vaihtoehto. Ulkomaat ovat edelleen tavoitteena, Välimaa toteaa Tiikerien verkkosivuilla.

Myös toinen passari, Tatu Venetjoki, on paluumuuttaja. Hän edusti viime kaudella KyKy-Betsetiä. Kyvystä Kokkolaan palaa lisäksi Oskari Keskinen, joka paikkaa Tshekkiin siirtyvän Daniel Thiessenin jättämän hakkurityhjiön.

KyKy-Betset: Viime kauden nousija KyKy-Betset säilytti liigapaikkansa karsintojen kautta, ja uusi joukkue on nyt täydentynyt kolmella nimellä. Kyyjärvellä jatkavat Aivars Petrusevics, Kasper Pennanen ja Miko Kostamo.

Nimekkäin triosta on latvialainen yleispelaaja Petrusevics, joka on vaikuttanut Suomessa jo yli vuosikymmenen. Hänellä on luja usko yhä vahvempaan KyKy-nippuun.

– Kun joukkue on valmis, se tulee olemaan mahtava porukka pelaajia. Odotan joukkuekavereiltani hyvää asennetta kentällä ja sen ulkopuolella, kommunikaatiota sekä halua näyttää oma osaaminen, Petrusevics kertoo.

Kyyjärveläislähtöinen Kostamo pelaa liberon paikkaa. Savo Volleyssakin nähty Pennanen on puolestaan yleispelaaja. Päävalmentaja Guntis Atars kokee, että Pennasella on potentiaalia.

– Näkee, että motivaatio ja palo lajia kohtaan on hänellä kohdillaan. Antaa kovan taiston muille yleispelaajille peliajasta, mikä on todella hyvä asia. Hänen täytyy tehdä töitä ja saada lisää voimaa, arvioi Atars.

VaLePa: Brasilialainen Miguel Ambrosio Neto on VaLePan uusi fysioterapeutti ja kakkosvalmentaja. Virolainen yleispelaaja Karli Allik siirtyy Israelin kentille.

Uutisia naisten Mestaruusliigasta

LP-Vampula: Viime kaudella mukavasti onnistuneet ulkomaalaisvahvistukset vaihtavat maisemaa, mutta uusia on tulossa. Huittisiin saapuvat hakkuri Cheyenne Jones ja keskitorjuja Catherine Brennan. Molemmat ovat yhdysvaltalaisia urheilijoita.

Aiemmin LP-Vampula oli jo kertonut yleispelaaja Jovana Bibercicin kiinnittämisestä.

Vampulan uutta hakkuria kirittää Pauliina Kovanen, joka on tuttu 1-sarjan Lempo-Volleysta.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Israelilainen yleispelaaja Vitalia Marmen, 26, on Kerhon uusi vahvistus. Kotimaansa lisäksi Marmen on pelannut Italian kakkosliigassa sekä Yhdysvalloissa.

– Vitalialla on varsin paljon jo kokemusta kovistakin peleistä. Uskon, että hän tulee sopimaan hienosti ensi kauden joukkueeseen. Hänen vahvuutensa tullaan näkemään verkolla niin hyökkäyksissä kuin torjuntapelissä, päävalmentaja Giovanni Torchio tuumii.

Arctic Volley: Rovaniemeläisseura on pestannut yleispelaajaksi ranskalaisen Lisa Jaunetin. Hän pelasi Pohjois-Amerikan yliopistolentopalloa kahdessa eri joukkueessa. Roosa Rautio jatkaa passarina.

Nurmon Jymy: Yhdysvaltalainen Shaylen Larson-Piper saapuu yleispelaajan rooliin. Hänellä on kokemusta Pohjois-Amerikan yliopistolentopallosta. Liigarinkiä täydentää Kauhavan Visan kasvatti Annika Koivuniemi, 15.

– Pelaajana olen monipuolinen ja rohkea. Lähden kauteen hyvin odotuksin ja intoa täynnä, tavoitteena on saada peliaikaa myös liigassa, Koivuniemi sanoo.

OrPo: Hyvää työtä tehnyt Andrea Carasi irtisanoutui päävalmentajan tehtävistä yllättäen. Uudeksi ykköskäskijäkseen OrPo nimitti Fabio Menton. Viime kaudella hän toimi joukkueen kakkosvalmentajana, joten ympäristö on tuttu.

Timo Rotonen on aloittanut OrPon liigajaoston puheenjohtajana.