Selvennys lentopallon naisten EM-kisojen näkymisestä televisiossa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten EM-kisojen 2023 otteluita voi seurata televisiosta, mutta huomattavasti kattavammin suoratoistona.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on selviytynyt kolmiin perättäisiin EM-kisoihin ensimmäisen kerran historiassaan. Suomen taival alkaa torstaina 17. elokuuta Tallinnassa.

Suomalaisissa lentopallon ystävissä on valtavasti ihmisiä, jotka arvostavat suoria lähetyksiä perinteisessä televisiossa. Nyt alkava EM-turnaus on tuskin tv-kansan mieleen, sillä Suomen viidestä alkulohkokamppailusta vain kaksi tulee kokonaan suorina lähetyksinä.

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä samaan aikaan, ja lentopallolähetykset joutuvat ”väistämään” yleisurheilua Ylen tv-ohjelmakartassa.

Lentopallon naisten EM-kisat 2023, Suomen ottelut televisiossa (Yle TV2)

To 17.8. Suomi-Slovakia, suora lähetys

La 19.8. Suomi-Viro, osittain suora lähetys

Su 20.8. Suomi-Ranska, osittain suora lähetys

Ma 21.8. Suomi-Espanja, jälkilähetys

Ke 23.8. Suomi-Alankomaat, suora lähetys

Ylen suoratoistopalvelussa kaikki Suomen ottelut esitetään suorina lähetyksinä.

Näillä näkymin Yle esittää lisäksi EM-kisojen välieräottelut (suoratoisto) ja loppuottelun (TV2).

Euroopan lentopalloliiton CEV:n suoratoistopalvelu Eurovolley.tv on lentopallofanin ykköskohde, sillä sieltä kisojen jokainen ottelu tulee suorana lähetyksenä ja HD-laatuisena. Ottelut voi katsoa myös myöhemmin tallenteena.

”Kisapassin” hinta on 5,99 euroa, ja sillä voi katsoa kaikki kamppailut.

Lentopallon naisten EM-kisat 2023 pelataan 15. elokuuta – 3. syyskuuta. Kisojen järjestäjämaat ovat Belgia, Italia, Saksa ja Viro.

Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja eli jokaiselle joukkueelle tulee viisi ottelua. Jokaisen lohkon neljä parasta etenevät 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin. Turnaus huipentuu 3. syyskuuta Brysselissä käytävään loppuotteluun.

Lentopallon naisten Euroopan mestaruutta puolustaa Italia. Vuoden 2021 kisoissa hopeaa saavutti Serbia ja pronssia Turkki. Suomen sijoitus oli 18:s.