Italian tähtipelaaja loukkaantui

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisoissa on neljän parhaan joukko selvillä.

Ranska ja Slovenia olivat varmistaneet välieräpaikkansa maanantaina. Tiistaina neljän joukkoon tiensä selvittivät Italia ja Puola.

Italia kukisti Alankomaat kotikentällään Barissa, mutta vasta täyden viiden erän jälkeen eli 3-2.

Kotijoukkue aloitti hyvällä ilmeellä, mutta kesken ensimmäisen erän tuli takaisku. Keskitorjuja Roberto Russo loukkasi jalkansa tullessaan alas torjunnasta. Hän sai välittömän ensiavun kentällä, ja pian hänet autettiin syrjään pelialueelta. Russo ei palannut otteluun.

Ennen tiistain kamppailua Russo oli Italian joukkueessa ylivoimaisesti paras torjuntapisteiden kerääjä.

Russon korvasi Giovanni Sanguinetti, joka teki puolestaan myöhemmin tilaa Leandro Moscalle.

Italian peli mureni Russon loukkaannuttua (erä Alankomaille 25-19), mutta isännät palauttivat päiväjärjestyksen kahdessa seuraavassa erässä. Alankomaat tuli vielä tasoihin. Viidennen ja ratkaisseen erän Italia vei pistein 15-12.

Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Italian Alessandro Michieletto (22) ja Alankomaiden Nimir (31).

Välierissä Italia kohtaa Ranskan.

– Vaikka Russo loukkaantui ja Nimir teki pisteputkia, joukkueemme pysyi yhtenäisenä. Kunnia kuuluu siis koko ryhmälle. Kun painamme täysillä, olemme ärsyttävä vastustaja kenelle tahansa, Italian hakkuri Yuri Romano sanoi.

– Ranska-ottelusta tulee yhä vaikeampi. Tiedämme, mitä odottaa, ja pyrimme valmistautumaan kamppailuun mahdollisimman hyvin, kertoi Romano.

Puola meni neljän parhaan joukkoon kaadettuaan odotetussa kamppailussa Serbian erin 3-1.

Kolmas erä osoittautui ottelun ratkaisuksi. Erät olivat tasan 1-1, ja kolmas setti kehittyi äärimmäisen tiukaksi. Puola nappasi momentumin itselleen viemällä erän harvinaisin 36-34-lukemin.

– Mielestäni tämä ottelu ratkesi kolmannessa erässä. Jos olisimme hävinneet erän, olen sataprosenttisen varma, että olisimme hävinneet koko ottelun, Puolan keskitorjuja Jakub Kochanowski kommentoi.

– Nyt taisteltiin korkealla tasolla. Olemme ylpeitä esityksestämme, mutta uskomme pystyvämme vielä parempaankin, lisäsi Kochanowski.

Neljäs erä päättyi Puolan hyväksi 25-17. Katso kohokohdat:

Puolan hakkuri Lukasz Kaczmarek oli joukkueessaan sekä tuotteliain (21 pistettä) että tehokkain (+13). Wilfredo Leon juhli kolmea ässää ja kolmea torjuntapistettä.

Drazen Luburic nousi Serbian pisteykköseksi 19 pinnan esityksellään.

Puola ottaa välierissä mittaa Sloveniasta. Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa viime EM-kisoissakin, ja voiton vei Slovenia erin 3-1.

EM-kisat pelataan loppuun Roomassa. Välierät isketään torstaina ja mitaliottelut lauantaina.