Slovenia ei suostu tekemään mitään helpoimman kautta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisoissa selvisivät maanantaina kaksi ensimmäistä välieräjoukkuetta. Ne ovat Ranska ja Slovenia.

Slovenia voitti Ukrainan Varnassa käydyssä ottelussa. Kamppailu päättyi erin 3-1.

Tässäkin turnauksessa on tullut selväksi, että kokenut Slovenia yltyy parhaaseensa vasta sitten, kun se alkaa olla ahtaalla. Ukraina-ottelu ei ollut poikkeus, sillä kahden voittoerän jälkeen ote lipesi.

– Halusimme saada voiton nopeasti, mutta se ei ole meidän pelityyliämme, Slovenian päävalmentaja Gheroghe Cretu myönsi.

– Meillä on laatua, mutta myös kärsivällisyyttä tarvitaan. Lopussa näytimme luonnetta. Ukrainaa vastaan on aina vaikea pelata, koska he eivät koskaan luovuta. He taistelevat ja ottavat vastuuta tekemisestään, kuvaili Cretu.

Torjunta oli tutusti kova ase Slovenialle. Tärkeillä hetkillä tuli komeita blokkeja, ja yhdeksi sankareista nousi keskitorjuja Jan Kozamernik. Hänelle kertyi kaksi torjuntapistettä ja 10 hyökkäyspinnaa.

Alkulohkossa Romania voitti Ranskan yllättäen, ja maanantaina ranskalaiset pääsivät ottamaan revanssia. Se tulikin Andrea Gianin valmentamalle ryhmälle 3-0-lukemin.

– Romania pelasi erittäin hyvin ensimmäisessä erässä, mutta me paransimme syöttöä ja puolustusta. Kolmannessa erässä meiltä meni rytmi omien virheiden takia. Rytmin säilyttäminen on tärkeää, ja jokaisella pallolla on merkitystä. Lopussa taas paransimme. Syöttäminen, torjunta ja puolustus kohenivat, ja voitto tuli suoraan kolmessa erässä, Giani paketoi.

Katso kohokohdat:

Hakkuri Jean Patry oli ottelun pisteykkönen tehtyään Ranskalle 14 pinnaa. Kokeneet yleispelaajat Earvin Ngapeth ja Kevin Tillie olivat taas vaihtopelaajan rooleissa.

Muut puolivälierät Italia-Alankomaat ja Puola-Serbia pelataan tiistaina Italian Barissa. Välierät (torstai) ja mitaliottelut (lauantai) käydään Roomassa.

Sammelvuo: Olisimme voineet pelata paremmin

Tuomas Sammelvuo valmensi Kanadan hopealle Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian mestaruusturnauksessa. NORCECA-liiton loppuottelussa USA voitti Kanadan 3-0.

– Nyt tarvitsemme aikaa analysointia varten. Finaalipaikka oli hyvä asia, mutta USA oli todella vahva, kommentoi Sammelvuo.

– Olisimme itsekin voineet pelata paljon paremmin. Hävisimme ottelun syötöissä ja vastaanotoissa, emmekä päässeet mukaan USA:n hyökkäysnopeuteen. Pelaajat ja muu henkilöstö tekivät varmasti parhaansa tässä turnauksessa, valmentaja sanoi.

Sammelvuo luotsasi Kanadaa kesällä Volleyball Nations Leaguessa, josta kertyi kolme voittoa ja yhdeksän tappiota. Syksymmällä Kanada osallistuu olympiakarsintoihin. Sen vastustajat ovat Kiina, Puola, Argentiina, Alankomaat, Meksiko, Belgia ja Bulgaria.

Runsaat kaksi vuotta sitten Sammelvuo valmensi ROC:n olympiahopealle Tokiossa. Kultaa voitti Ranska.

Sammelvuo nimitettiin Kanadan päävalmentajaksi viime vuonna.