Loimu kiinnitti 208-senttisen Veeti Nikkisen

Lentopalloilija Veeti Nikkinen tekee uutta tulemista Raision Loimussa.

Nikkinen (s. 2002) oli vuosikymmenen vaihteen nousevia nimiä, ja Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks valitsi hänet ryhmäänsä kesällä 2020.

Koronaviruspandemian sekoittamana vuonna Suomi pelasi vain yhden virallisen ottelun. Siinä Nikkinen pääsi kentälle.

– Monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa, erityisesti Veeti Nikkinen. Hän tuli hyvin peliin, kun Samuli Kaislasalo sai pienen iskun jalkaansa, Banks kommentoi Nikkisen A-maajoukkuedebyyttiä.

Vuonna 2021 Banks nappasi Nikkisen valmennukseensa belgialaiseen suurseuraan Maaseikiin.

Nikkinen ja Lauri Kerminen kohtasivat eurokentillä vuonna 2021:

Nikkisellä oli kuitenkin Maaseikissa epäonnea. Välilevyssä ollut suuri pullistuma vaati kaksi leikkausta viime vuonna.

– Oireita olivat alaselän kipeys ja säteily vasempaan jalkaan. Pullistuman takia tuli hermovaurio pohkeeseen, mutta siellä ei ollut onneksi hermoratoja poikki, eli pitäisi kuntoutua täysin, Nikkinen kertoi Raision Loimun tiedotteessa.

– Kunto on nyt ihan ok. Parin kuukauden sisällä on mennyt hurjasti vasen jalka eteenpäin, ja ihan koko kuntokin. Nyt pystyy jo ottamaan ihan iskulyöntiä hypyllä, peluri lisäsi.

Loimu ja Nikkinen solmivat vuoden mittaisen sopimuksen, johon kuuluu lisäksi optiovuosi. Pelaajalla on mahdollisuus vaihtaa seuraa vuoden vaihteeseen asti.

– Veetin kunto ei ole tietysti vielä entisellä tasolla, mutta kyllä otteista näkee, että on hyvä pelimies kyseessä. Toiveissa on maltillinen ja pitkä yhteistyö, kehui Loimun valmennukseen kuuluva Kai Stenius.

Nikkinen, jolla on mittaa komeat 208 senttimetriä, muodostaa Loimussa väkevän hakkurikaksikon Ali Fazlin kanssa. Fazli pelasi Loimussa kaksi vuotta sitten, ja palaa nyt yhden Akaa-Volley-kauden jälkeen Raisioon.

Kiintoisia uusia nimiä Loimussa ovat myös yleispelaaja Tomas Rodriguez ja keskitorjuja Felix Egharevba. Kari Raatikainen toimii päävalmentajana.

Karelian Hurmos: Nezar Harouk tulee keskitorjujaksi ja Alex Nikolov hakkuriksi.

Muita viimeisimpiä sopimuspelaajia Joensuussa ovat Niklas Björlin, Roope Haapoja, Ville Järnvall, Toivo Karttunen ja Saku Kolehmainen. Suomen nuorten maajoukkueen valmennuksesta tuttu Daryl Tay luotsaa.

KyKy-Betset: Aatu Pöllänen siirtyy 1-sarjan Lempo-Volleyhin.

Puijo Wolley: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pronssia saavuttaneen Puijon libero Milka Koskenkorva siirtyy Ranskaan, Tremblay AC:n joukkueeseen. Keskitorjuja Pilvi Kettunen puolestaan vaihtaa Puijon 1-sarjaan ja Turun Urheiluliittoon.

LP Viesti: Keskitorjuja Ksenia Puhatsh on löytänyt uuden joukkueen kotimaastaan Ukrainasta. Hän edustaa jatkossa Alantan ryhmää.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Viime kauden hopeajoukkueessa hurmannut ja hämmentänyt Adeola Owokoniran siirtyy takaisin kotimaahansa Yhdysvaltoihin. Hänen uusi joukkueensa on Orlando Valkyries. Hän saa joukkuetoverikseen muun muassa M’kaela Whiten, joka pelasi joitain vuosia sitten LP Viestissä.

Valkyries pelaa Pohjois-Amerikan uudessa ammattilaisliigassa Pro Volleyball Federationissa. Liigan kausi alkaa helmikuussa 2024.