Karelian Hurmos hankki uuden hakkurin

Hurmoksen erikoistempaus veti 1 500 katsojaa tammikuussa 2023.

Joensuulainen lentopallon miesten Mestaruusliigan joukkue Karelian Hurmos vaihtaa hakkuria.

Hurmoksessa kauden aloittaneen Alex Nikolaevin sopimus on purettu, ja seuran mukaan purkaminen tapahtui ”yhteisymmärryksessä”.

Joukkueen uusi hakkuri on Isaias Sanches. Hän saapui Joensuuhun torstaina.

Nikolaev herätti myönteistä huomiota jo harjoituskaudella, mutta liigassa häntä ei paljon nähty vakiokokoonpanossa. Janne Marttila hoiteli hakkurin töitä mallikkaasti. Bulgarialaiselle Nikolaeville kertyi 15 erää ja 40 pistettä.

Sanches on 30-vuotias ja 197-senttinen urheilija. Hänen kotimaansa on Kap Verde. Useissa eri maissa ja liigoissa vaikuttanut Sanches on viimeksi edustanut Hatta Club Dubaita.

Hurmos kertoo verkkosivuillaan, että Sanchesin on määrä hypätä Mestaruusliigan vauhtiin jo sunnuntaina, jolloin joensuulaisjoukkue vierailee Kokkolan Tiikerien salissa.

Parilla viime kaudella Hurmos on tehnyt hyvää jälkeä ja pannut usein liigan kärkijoukkueetkin tiukoille. Toisaalta talouspuolella on riittänyt haasteita: tammikuussa seura paransi tilannettaan järjestämällä tukiottelun, joka veti Joensuuhun 1 500 katsojaa.

Viime kauden jälkeen päävalmentaja Matti Alatalo siirtyi Bundesliigaan, ja Hurmoksessa ohjat otti Daryl Tay. Ennen lauantain kamppailua – Sanchesin mahdollista debyyttiä – Hurmoksella oli yksi voitto ja viisi tappiota. Parantamisen varaa on paljon, vaikka Hurmos ennakoitiinkin liigan alakerran taisteluihin.

Savo Volley: Viime kaudella Savossa pelanneet David Kisiel ja Keisuke Matsuo ovat siirtyneet Azerbaidzhanin liigaan.

Vehmanen palaa kentälle

Keskitorjuja Siiri Vehmanen on liittynyt lentopallon naisten 1-sarjassa pelaavan Lempo-Volleyn joukkueeseen. Vehmanen on pelannut naisten Mestaruusliigaa Pölkky Kuusamossa, LiigaPlokissa ja viiimeksi OrPossa.

– Vehmanen on ollut joukkueen fysiikkavalmentajana alkukauden ja hyppää nyt kentän puolelle. Hän jatkaa fysiikkavalmentajana alkukauden tapaan. Vehmanen on mukana Lempon pelaavassa kokoonpanossa loppukauden sen mukaan, kuinka siviilielämä pelaamisen mahdollistaa, Lempo kertoo verkkosivuillaan.

Viimeksi Hämeenlinnan Lentopallokerhossa nähty Venessa Loukonen on löytänyt uuden seuran (US Villejuif) Ranskasta.

Kuva: CEV.eu

Viime kaudella LP-Vampulassa suoriutunut Kristiana Petrova on puolestaan muuttanut Romaniaan, Arctic Volleyssa pelannut Paula Neciporuka Ranskaan ja Puijo Wolleyssa hakkurina vaikuttanut Johelins Belisario Espanjaan.