Molemmat välierät selvillä miesten lentopalloliigassa

Kuva: Akaa-Volley

Suomen neljä parasta miesten lentopallojoukkuetta vuosimallia 2022 ovat Savo Volley, VaLePa, Akaa-Volley ja Hurrikaani-Loimaa.

Asia varmistui keskiviikkona, kun Akaa-Volley voitti puolivälieräsarjan neljännessä kamppailussa Raision Loimun. Akaa voitti Raisiossa erin 3-1 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1.

Akaa-Volley saa välierissä vastaansa VaLePan. Toinen välieräsarja käydään Savo Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan välillä.

Raisiossa käydyn ratkaisuottelun pisteykköset olivat tutusti hakkurit: Loimun Ali Fazli (26) ja Akaan Urpo Sivula (20). Torjuntakärki oli Akaan Panu Pitkänen kuudella blokillaan.

Pelaajaurallaan legendaksi noussut Olli Kunnari luotsasi Akaan mitaliotteluihin ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan.

Aitor Barrerosin valmentama Raision Loimu pelasi parhaan kautensa aikoihin. Joukkueen ulkomaalaishankinnat onnistuivat erinomaisesti, ja lisäksi pelaajistossa on ilahduttava määrä seuran omaa tuotantoa.

Savo Volley – Vantaa Ducks 3-0: Runkosarjavoittaja Savo Volley oli puolivälieräsarjan ylivoimainen suosikki, ja suhteellisen tyylikkäästi jatkopaikka tulikin. Ducks ei voittanut erääkään.

VaLePa – Karelian Hurmos 3-0: Suoraan kolmessa ottelussa ja erin 9-0 eteni myös hallitseva mestari VaLePa. Hurmoksen kevätväsymys ei hellittänyt, ja nuoren VaLePa-hakkurin Matias Tihumäen tehot olivat liikaa.

Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa 1-3: Tästä odotettiin hekumallista sarjaa, ja jännittävää lentopalloa nähtiinkin kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Tiikerien selkäranka katkesi Loimaalla kolmannen ottelun niukkaan tappioon.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan on varmistunut välierä LP Viesti – LP Kangasala. Runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamo kohtaa joko Hämeenlinnan Lentopallokerhon tai OrPon.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga 2022, välierät

Savo Volley – Hurrikaani-Loimaa

VaLePa – Akaa-Volley

Lentopallon naisten Mestaruusliiga 2022, välierät

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinna/OrPo

LP Viesti – LP Kangasala