TUTO Volleyn joukkue muotoutuu hyvää vauhtia

Kuva: Hannu Moilanen

TUTO Volley rakentaa hyvää vauhtia uutta joukkuettaan lentopallon miesten Mestaruusliigaan.

Uudet hankinnat ovat passari Joska Försti, hakkuri Aleksander Rastamo, keskitorjuja Lauri Lehtonen ja libero Aatu Kulmala.

Rastamo ja Lehtonen siirtyvät Turkuun Vantaa Ducksista, Kulmala Raision Loimusta. Försti on puolestaan kuulunut liigan parhaisiin nuoriin pelaajiin. Hänen tähänastinen liigakokemuksensa on Kokkolan Tiikereistä.

TUTOssa passihommat on hoitanut Akseli Lankinen, mutta hän on siirtymässä takaisin ulkomaiden kentille. Hän on esiintynyt aiemmin Belgian liigassa.

– TUTO Volley saa minusta ahkeran ja kentällä täydellä tunteella sekä asenteella pelaavan passarin. Tavoite on olla liigan parhaimmistoa ja tuoda joukkueelle menestystä, Försti sanoo TUTOn verkkosivuilla.

Hankintojen lisäksi TUTOlla on tukku jatkosopimuksia: vahvuudessa pysyvät Roope Keskinen, Matias Tihumäki, William Groffier, Ville Sihvonen, Joonas Kontio, Oleksii Bulgyn, Tatu Vuorenmaa ja Tuomas Siirilä.

Päävalmentaja Olli Kuoksa siirtyi Loimaalle, ja luotsin tehtävät TUTOssa ottaa Jani Niskakangas.

Vantaa Ducks: Lehtonen ja Rastamo vaihtoivat maisemaa, mutta Korsossa on saatu aikaiseksi kaksi tärkeää jatkosopimusta. Passari Joona Väänänen ja keskitorjuja Henrik Porkka nähdään pinkeissä ankkaväreissä ensi kaudellakin.

VaLePa: Hallitseva Suomen mestari on hankkinut keskitorjuja Chase Direiton. Yhdysvaltalainen on pelannut Menlon yliopistossa. Tuoreita hankintoja ovat myös keskitorjuja Miro Leinonen (viime kaudella Hurrikaani-Loimaa), hakkuri Joel Itänen (Akaa-Volley) ja paluumuuttaja Juho Kaunisto.

Yleispelaajaosastoa täydentää VaLePa-kasvatti Juho Turri (s. 2004).

Viimeisimmät jatkosopimukset on tehty Jacob Ekmanin, Jiri Leinosen ja Sakari Mäkisen kanssa. Mäkisellä on mahdollisuus siirtyä ulkomaille 30. kesäkuuta mennessä.

Savo Volley: Yleispelaaja Alvi Shurdhi siirtyy Savoon Perungan Pojista. PerPo ei lähde enää ensi kaudella liigaan.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigan kultajoukkueen uusi keskitorjujavärväys on Amiya Jones. Hän pelasi yliopistolentopalloa Iowan joukkueessa. Useista liigajoukkueista tuttu Oona Pennanen puolestaan saapuu yleispelaajan rooliin.

LP Kangasala: Keskitorjujat Netta Rekola ja Laura Laukkanen jatkavat Kangasalla.

Puijo Wolley: Yleispelaaja Hilkka Hujanen siirtyy Saksaan, Neuwiedin joukkueeseen.

OrPo: Aino-Kaisa Etelä täydentää passariosastoa Orivedellä. Hän on viimeksi edustanut Nurmon Jymyä.