Lentopalloilijan nimi mieleen: Stephen Boyer

Kuva: FIVB

Ranskan nuori hakkuri Stephen Boyer teki vaikutuksen lentopallon kansainvälisessä liigassa.

Boyer, 22 vuotta ja 196 senttimetriä, iski itsensä suureen tietoistuuteen voittamalla pistepörssin kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n uudessa huippuliigassa (Volleyball Nations League, VNL).

Hakkuri oli VNL:n pudotuspelien tuotteliain pelaaja kirjautettuaan 75 pistettä. Niistä 64 tuli hyökkäyksellä. Erityisen hurjalla pelipäällä Boyer oli välieräottelussa USA:ta vastaan. Ranskan 3-2-voitossa hän tehtaili 31 pinnaa.

Viime seurajoukkuekaudella Boyer pelasi Sauli Sinkkosen joukkuetoverina Ranskan liigan Chaumontissa.


VNL:n pudotuspelien pistepörssikakkoseksi sijoittui Ranskan Earvin Ngapeth ja -kolmoseksi Venäjän Maksim Mihailov. Liigan voitti Venäjä, ja arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Mihailov.

Tilastoykkösiä pudotuspeleissä olivat myös Hollannin Lucas Saatkamp (torjunta), Puolan Fabian Drzyzga (passari) ja Brasilian Thales Hoss (vastaanotto). Myös Drzyzgalla oli hyvää seuraa viime kaudella: hän tarjoili passeja Mikko Oivaselle kreikkalaisjoukkue Olympiakosissa.


VNL:ssä pelattiin 16 maan runkosarja ja kuuden maan pudotuspelit. Liiga herätti niin paljon positiivista huomiota, että Yhdysvallat halusi seuraavat lopputurnaukset isännöitävikseen. FIVB myönsikin USA:lle isännyyden kolmeksi seuraavaksi vuodeksi.