”Saimme joukkueesta hyvää tietoa” – Lentisäijille vain yksi voitto harjoitusotteluista

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueen viimeinen ottelu ennen MM-kisoja päättyi 0-3-tappioon Japanille. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo korosti harjoituspelien opettavaista luonnetta.

– Japani pelasi erittäin kovan pelin ja oli hyökkäyksissä selkeästi meitä parempi. Me ei saatu omaa vaihtopallopeliä toimimaan. Torjunta- ja puolustuspelissä me ei saatu myöskään niin paljoa aikaan kuin lauantaina, Sammelvuo kertoo.


– Pelit kertoivat meille kaikille sen tietysti, että vastassa oli järkyttävän kova porukka. Ihan MM-kisojen tasoinen joukkue, mikä oli meille tietysti hyvä asia. Eilen me pelasimme hienon pelin ja tänään ei ihan niin hienoa. Kyllä tämä antoi omasta joukkueesta hyvää tietoa.

Sunnuntaina pelattiin Kuopiossa. Lauantaina Suomi voitti Japanin 3-2 Leppävirralla. Se olikin Lentisäijien ainoa voitto kevään ja kesän kaikkiaan seitsemässä harjoitusottelussa.


Suomen pelaajaringissä on vielä 15 miestä. Yksi putoaa joukosta ennen kisamatkaa. Alkuviikon Suomen joukkue harjoittelee vielä kotimaassa. Torstaina joukkue lentää Varnaan, ja lentopallon MM-kisojen avauspeli käydään sunnuntaina isäntäjoukkue Bulgariaa vastaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote