Suomen Elviss Krastins pettyi – ”Missasimme voittosaumat”

Kuva: CEV.lu

Suomelle 2-3-tappio alkulohkon päätöspelissä – seuraavaksi vastaan Italia, Hollanti ja Venäjä

Suomen lentopallomaajoukkueen Elviss Krastins ei niellyt tappiota Iranille, vaikka 2-3-luvut tiesivät Lentisäijille sarjapistettä ottelusta huippumaata vastaan.

– Olen pettynyt. Meillä oli iso sauma voittaa, mutta missasimme sen. Tappio tuli, vaikka kaikki taistelivat ja panivat parastaan. Nuori joukkueemme on silti ylpeä saavutuksista, Krastins sanoi ottelun jälkeen.

Myös päävalmentaja Tuomas Sammelvuo pähkäili mennyttä voittoa – johtihan Suomi erin 2-1.

– Tänään taistelimme jokaisesta pallosta, mutta tuhlasimme voittomahdollisuudet. Olemme silti ylpeitä jatkopaikasta. Turnaus takaa paljon kokemusta nuorille pelaajillemme, hän pohti.

Hallitseva olympiaviitonen Iran lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Ahtaalle joukkue kuitenkin joutui.

– Ottelun piti mennä 3-0 tai 3-1, mutta Suomi pelasi erittäin hyvin ja tuotti meille ongelmia. Hyvä silti, että voitimme, vaikka voitto tulikin vasta viidennessä erässä, iranilaispelaaja Ali Shafiei kommentoi.


Suomi pelaa toisen kierroksen ottelunsa Milanossa, Italiassa. Vastaan tulevat isäntämaa Italia sekä Hollanti ja Venäjä. Ottelut pelataan yli 11 000 katsojaa vetävässä hallissa, joten ainakin Italiaa vastaan Suomi pääsee varsinaiseen hornankattilaan.

Lentopallon MM-kisat 18.9.2018

Suomi-Iran 2-3
Bulgaria-Puola 1-3


Kiina-Brasilia 0-3
Japani-Argentiina 3-2
USA-Tunisia 3-0
Kanada-Ranska 1-3

Serbia-Venäjä 3-2
Italia-Slovenia 3-1