USA ja Brasilia välieriin MM-lentopallossa – Venäjä ulkona jatkosta

Kuva: FIVB

Lentopallon MM-kisoissa USA:lle ja Brasilialle ovat varmistuneet paikat välierissä.

USA voitti torstaina Venäjän erin 3-0 kisojen kolmannen kierroksen ottelussa. Pisteet kirjattiin 25-22, 25-23 ja 25-23. Koska Venäjä hävisi molemmat ottelunsa – keskiviikkona tuli 2-3 takkiin Brasilialta – on mestarisuosikki ulkona jatkosta.


Lohkossa pelataan perjantaina vielä USA:n ja Brasilian välinen ottelu. Sillä ei ole jatkoon menemisen kannalta panosta.

Taylor Sander nousi yhdeksi USA:n avainhahmoista. Hän päätti hyökkäyksensä yli 50-prosenttisesti ja tuuletti kahta torjuntapistettäkin.

– Hauskaahan tämä oli. Olemme tulleet tänne taistelemaan ja voittamaan, joten pelaamme täysillä myös Brasiliaa vastaan, Sander kommentoi heti ottelun jälkeen.

Venäjä jäi tasostaan USA-ottelussa, kuten kisoissa muutenkin. Amerikkalaisten fokus pysyi teräksisenä vastustajan haparoinnista huolimatta. Hyökkäyksissä Yhdysvallat osoitti erityistä viisautta; tiukoissa tilanteissa pitkää torjuntaa vastaan ei räiskitty, vaan tehtiin tärkeitä pisteitä monipuolisilla ratkaisuilla.


Venäjän pelätty hakkuri Maksim Mihailov jäi yhdeksään pisteeseen. Dimitri Muserski oli Venäjän pisteahnein 12 merkinnällään.

Toisessa kolmannen kierroksen lohkossa pelaavat Serbia, Puola ja Italia. Keskiviikkona Serbia voitti Italian 3-0. Torstaina Serbia sen sijaan hävisi Puolalle. Hurmioon intoutunut hallitseva maailmanmestari voitti erin 3-0. Pisteet menivät kirjoihin ja kansiin muodossa 28-26, 28-26 ja 25-22.

Perjantainen ottelu Italia-Puola varmistaa jatkoonmenijät.

Lentopallon MM-kisoja pelataan Italian Torinossa.