Tuomas Sammelvuo supersyksystä: ”Suomalaiselle lentopallolle huima juttu”

Kuva: FIVB

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli niin keskittynyt sunnuntaiseen Tanska-otteluun, että iso kuva oli unohtua.

Kun Suomi oli voittanut Tanskan kotonaan EM-karsintaottelussa 3-0, Sammelvuo vaikutti epätietoiselta joukkueen kohtalosta. Saatuaan varmuuden EM-kisapaikasta hän suorastaan liikuttui.

– On mahtavat fiilikset. Suomalaiselle lentopallolle on huima juttu, että sekä naiset että miehet pelaavat ensi syksynä EM-kisoissa. Mahtava juttu, Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomi sijoittuu EM-karsintalohkossaan toiseksi ja jättää vähintään kaksi muiden lohkojen kakkosta taakseen. Se tietää matkaa EM-lopputurnaukseen.


Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu takoi loppiaisen ottelussa yli puolet Suomen hyökkäyspisteistä – tutusti passari Eemi Tervaportin tarjoilusta.

– ”Lelu” oli syöttöpaikalla hyvä ja iski myös tehokkaasti. Lelun kanssa on pelattu seitsemän vuotta maajoukkueessa yhdessä. Ei se yhteispeli vuoden tauon aikana unohdu, Tervaportti tokaisi.

EM-karsintojen viimeiset ottelut pelataan ensi keskiviikkona. Miesten EM-kisojen alkulohkot arvotaan 16. tammikuuta ja naisten 23. tammikuuta. ”Supersyksyn” avaa naisten lopputurnaus elokuussa (järjestäjämaat Unkari, Puola, Slovakia ja Turkki), ja sitä jatkaa miesten vastaava syyskuussa (Belgia, Ranska, Hollanti, Slovenia).


Suomen miehille lentopallon EM-kisaedustuksesta tulee peräti kuudestoista. Naiset pelasivat EM-kisoissa viimeksi kolme vuosikymmentä sitten. Nyt ovat edessä kolmannet EM-kisat.