Lentopallon Mestaruusliiga: Pölkky Kuusamo myöntää nyt valmentajapäätöksen olleen ”kova ratkaisu”

Kuva: CEV.lu

Lauantaina käydään tärkeitä kamppailuita lentopallon Mestaruusliigassa. Etenkin naisten liigassa on hyvää säpinää.

Pölkky Kuusamo lähtee ensimmäistä kertaa tositoimeen uuden valmentajansa Zvonko Nikolicin johdolla. Tiistaina saatiin kuulla hänen tulevan Tuomas Alatalon tilalle.

– Valmentajan vaihtaminen tuntuu aina kovalta ratkaisulta, Pölkky myönsi perjantaina somessa.


Alatalo valmensi Pölkyn Suomen Cupin loppuotteluun vuosi sitten. Kuluvalla kaudella Pölkky pudotti eurocupeista parikin kovaa joukkuetta. Sarjassa joukkue on nyt neljäntenä. Näytöt eivät riittäneet.

– Seurajohto odotti, että tällä joukkueella pelin ja tulosten pitäisi olla vielä parempia. Olin kertonut voivani astua sivuun, jos seura kokee sen olevan paras ratkaisu, Alatalo kertoi Lentopallo.infolle.

Tuloskunnon riittämättömyydestä kertoivat myös Pölkky-manageri Harri Määtän kommentit.

– Uuden valmentajan odotamme tuovan joukkueeseen uutta energiaa sekä tahtoa saavuttaa ne tavoitteet, jotka seura on tälle kaudelle asettanut, hän ilmaisi tiistaina.

Lauantainen ensihaaste on heti kivikova. Pölkky pelaa kotikentällään LP Kangasalaa vastaan. Kangasala, sarjakolmonen, on tällä kaudella voittanut sarjakärki LP Viestin – kahdesti.


Toisessa lauantaiottelussa häntäpään LiigaPloki ja Nurmon Jymy hakevat tärkeitä sarjapisteitä.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volleyn tähtinipulla on peli yskinyt viime aikoina. Lauantaina vieraaksi tulee Akaa-Volley. Hyvävireinen Raision Loimu pääsee nyt mainioon tasonmittaukseen, sillä vierasottelussa vastustajana on hallitseva Suomen mestari VaLePa.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Miehet

Lakkapää-Ducks 3-0

Savo-Akaa
VaLePa-Loimu

Tiikerit-Ducks

Naiset

LiigaPloki-Hämeenlinna 1-3
LP Viesti – OrPo 3-0

LiigaPloki-Jymy
Pölkky-Kangasala

OrPo-Vampula
WoVo-Kangasala