Lentopallon Mestarien liiga: Istanbul pelasi ilman tähtiään, silti selvä voitto Hämeenlinnasta

Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten Mestarien liiga jatkuu kovana kouluna Hämeenlinnan Lentopallokerholle. Maailman huippujoukkueisiin kuuluva Eczacibasi VitrA Istanbul moukaroi tiistaina kotonaan 3-0-lukemat.

Turkissa pienet pisteet kirjattiin 25-17, 25-7 ja 25-20.

Mestarien liigassa Hämeenlinna on hävinnyt kaikki neljä otteluaan nollille. Eczacibasilla on puolestaan vain voittoja, ja eräero on vakuuttava 12-1. Suomen mestareilla ohjelmassa ovat vielä kotiottelut Kazanin ja Jekaterinburgin joukkueita vastaan.

Toisen erän kuukahtamista lukuun ottamatta Hämeenlinna pelasi tiistaina mukiinmenevästi. Suvi Kokkonen hyökkäsi jälleen rohkeasti, mutta virheet käänsivät oman pelin neljä pistettä miinukselle. Maeva Orle pääsi yhdeksään pisteeseen ja teholukemaan +5.

Istanbulille Yeon-Koung Kim ahkeroi 22 pinnaa.

Eczacibasi sijoittui taannoin seurajoukkueiden MM-kisoissa pronssille. Tiistaina voitto irtosi selvään tapaan, vaikka tähtipelaajat Tijana Boskovic ja Jordan Larson eivät esiintyneet kentällä.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

Hämeenlinnalla avauskokoonpanossa pelasivat passari Pauline Martin, hakkuri Maeva Orle, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Mara Green ja Katerina Kaltshenko sekä libero Julia Porsanger.

Vaihdosta kentällä viivähtivät Kayla Principato ja tuore vahvistus Salla Karhu.

Hämeenlinna palaa kentille 11. helmikuuta lentopallon Mestaruusliigan kotiottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan.