Sammelvuo ja Kerminen isännöivät VaLePaa ja tietävät Suomen mestarien panevan kaiken likoon

Kuva: CEV.lu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa lähtee vielä kerran eurokentille keskiviikkona. VaLePa pelaa kakkostason kisaa CEV Cupia Siperiassa.

Kemerovon paikkakunnalla vastassa on paikallinen Kuzbass, jota valmentaa Tuomas Sammelvuo ja jonka liberona pelaa Lauri Kerminen.

Välieräpaikka Kuzbassille odottaa vain sinettiään: ensimmäisessä osaottelussa joukkue nuiji VaLePan (eurokentillä Ford Store Levoranta Sastamala) Tampereella 3-0. Keskiviikkona VaLePan on siis voitettava neljä erää – kolme erää sekä ratkaiseva, niin sanottu kultainen erä – jatkoon päästäkseen.

Kuzbass Kemerovo kuuluu Venäjän kivikovan lentopalloliigan parhaisiin joukkueisiin. Se on sarjassa tällä hetkellä toisena.

– VaLePa haluaa näyttää, mistä heidät on tehty, joten meidän pitää olla valmiina. Täytyy pelata korkeatasoista lentopalloa. Jokainen ottelu on meille nyt kuin finaali, valmentaja Sammelvuo linjasi Kuzbassin verkkosivuilla.

hämeenlinna, jekaterinburg, lentopallo, mestarien liiga, liput

Lentopallon CEV Cupissa suomalaisjännitys jatkuu torstaina. Passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos pelaa Neftohimic 2010 Burgasia vastaan. Burgas voitti kotiottelunsa erin 3-1.