Etta menestyy, ja Oulu saa kipeästi kaipaamansa palloilumitalin – myös Oulun Kärpät hengessä mukana

Lentopalloseura Etta saavuttaa historiansa ensimmäisen SM-mitalin tällä kaudella. Etta voitti lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjassa Hurrikaani-Loimaan ja eteni VaLePan vastustajaksi loppuotteluihin.

Mitali tekee oululaiselle palloilulle terää, sillä viiteen viime vuoteen jalometallia kaupunkiin on tuonut vain jääkiekkojoukkue Oulun Kärpät.

Oululla riittää lentopalloperinteitä. Kaupunki ei ole silti noussut lajissa suureksi menestyjäksi. Lyhyellä taipaleellaan Sun Volley toki voitti Suomen mestaruuden 2010. Lisäksi Ouluun tuli aikoinaan TUL:n mestaruuksia (Oulunsuun Heitto, Oulun Kisko).

Suurimmasta palloilumenestyksestä on vastannut luonnollisesti Oulun Kärpät, joka nousi divarivaelluksensa jälkeen voimanpesäksi jääkiekon Liigassa (ent. SM-liiga). Kärpät on hallitseva Suomen mestari ja suurin suosikki mestariksi 2019.

Kärpät on hengessä mukana Ettan menestyskaudessa:

Myös jääpallo kuuluu Oulun perinteisiin menestyslajeihin. OPS ja OLS ovat niittäneet rutkasti mainetta. Viimeisimmän Suomen mestaruuden toi OLS vuonna 2014. SM-kulta on, jääkiekko pois lukien, Oulun viimeisin merkittävän palloilulajin mitali.*

Pesäpallossa Oulun Lippo kuuluu klassikkoseurojen kastiin, mutta mitaleja ei ole kertynyt sitten kauden 2000.

Jalkapallossa Oulu on edennyt kriisistä toiseen. OPS valtasi Suomen mestaruudet 1979 ja 1980. Sittemmin mitalihana on pysynyt kiinni. Erilaiset fuusiojoukkueet ovat tulleet ja menneet. Paras joukkue, AC Oulu, pelaa nyt Ykkösessä.

Koripallossa Ouluun ei ole koskaan tullut SM-mitalia. Suurin koripalloansio taitaa olla edelleen se, että Martti Ahtisaari pelasi 1950-luvulla Oulun NMKY:ssä. Myös salibandyssa Oululla on mitalitili avaamatta.

Lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjassa Etta kohtaa hallitsevan mestarin VaLePan. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina 5. huhtikuuta. Suomen mestaruus vaatii neljä otteluvoittoa.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta (Tampere)
Su 7.4. Etta-VaLePa
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere)
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta

* tässä tarkastelussa otetaan huomioon vain miesten pääsarjat