Lentopallon Mestarien liiga: Maailmanmestari taipui huimassa urheiludraamassa

Kuva: CEV.lu

Lentopallon miesten Mestarien liigan loppuottelussa 2019 kohtaavat Kazanin Zenit ja Cucine Lube Civitanova. Naisten finaaliin raivasivat tiet Conegliano ja Novara.

Välierät saatiin päätökseen keskiviikkona. Venäläinen Zenit kukisti kotonaan Perugian 3-1 ja italialainen Civitanova Belchatowin 3-0. Zenit ja Civitanova olivat voittaneet myös välierien avausosat.

Ranskalainen supertähti Earvin Ngapeth oli finaalipaikasta mehuissaan.

– Tulin Zenitiin Mestarien liigan takia, ja haluan todella voittaa tämän kisan. Kauden aikana kaikki ei ole mennyt putkeen, mutta välierissä näytimme parastamme. Vihdoin pelasimme omaa peliä, Ngapeth kommentoi.

Lentopallon naisten Mestarien liigan välierässä Novara – VakifBank Istanbul näyteltiin huima urheiludraama. Italialaisjoukkue Novara oli yllättänyt Istanbulin, hallitsevan seurajoukkueiden maailmanmestarin ja Mestarien liigan voittajan, vieraissa 3-0. Kun Novaran kotiottelu päättyi Istanbulille 3-1, pelattiin kultainen erä. Ratkaisusetin Novara väänsi hyväkseen pistein 16-14.

Hakkuri Paola Ogechi Egonu tehtaili Novaralle peräti 39 pistettä. Passari Lauren Carlini tarjoili hänelle 77 passia, joista 35 päätyi pisteeseen.

– Olemme tehneet rajusti töitä puoli vuotta, jotta pääsisimme Mestarien liigan finaaliin, joten nyt olemme onnellisia ja ylpeitä. Taistelemme unelmamme puolesta. Tärkein askel on vielä otettava, Novaran kapteeni Francesca Piccinini sanoi.

Novara teki hulppeaa jälkeä jo alkulohkoissa. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan erin 3-0. Vastaavaa ei ole nähty nykymuotoisessa Mestarien liigassa.

Italialainen Conegliano varmisti finaalipaikkansa jo tiistaina.

Miesten ja naisten Mestarien liigan voittajat ratkeavat 18. toukokuuta Berliinissä. Loppuottelut pelataan ”superfinaaleina” eli mestaruus ratkeaa yksittäisessä ottelussa.

Lentopallon Mestarien liigassa ovat liossa historiallisen suuret palkintorahat. Loppuotteluissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Palkintopotti on saman suuruinen, 600 000 euroa, miesten ja naisten Mestarien liigassa.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kuudesta mestaruudesta jo kolme on mennyt Italiaan. Naisten Mestarien liigasta tulee vielä yksi pysti lisää.

Lentopallon eurocupien tilanteet

Mestarien liiga, loppuottelut 18. toukokuuta

Miehet: Kazanin Zenit – Civitanova
Naiset: Novara-Conegliano

CEV Cupin mestarit

Miehet: Trentino, Italia
Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cupin mestarit

Miehet: Belogorie Belgorod, Venäjä
Naiset: Saugella Monza, Italia