Tuomas Sammelvuo huippuvoitosta: ”Korkea itseluottamus, keskittyminen piti”

Kuva: CEV.lu

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen mies torstaina. Hänen luotsaamansa Kuzbass Kemerovo yllätti Venäjän lentopalloliigan finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa suurseura Kazanin Zenitin – vieläpä vieraskentällä.

– Pelasimme hyvän ottelun korkealla itseluottamuksella, Sammelvuo kommentoi Kuzbassin verkkosivuilla.

”Superliigan” toinen finaali pelataan jo perjantaina, jälleen Kazanin kotihallissa.

– Vaikeitakin hetkiä oli, mutta pääasia oli, että keskittyminen piti. Pelasimme hyvää hyökkäyspeliä ja pystyimme pitämään Zenitin hyökkäykset kurissa. Perjantaina on kuitenkin edessä ihan uusi ottelu, korosti Sammelvuo.

Kuzbassin luottolibero Lauri Kerminen pelasi tutusti täyden ottelun. Hänelle kertyi 20 aloitussyötön vastaanottoa ja lukuisia tärkeitä kenttäpuolustussuorituksia. Hakkuri Viktor Poletajev nousi pisteykköseksi 19 merkinnällään.

Kazanin Maksim Mihailovin ja Earvin Ngapethin vierasjoukkue Kuzbass pystyi pitämään 11 pisteessä. Aleksander Butko jakeli Zenitin joukkueessa passit.

Mestaruus vaatii kolme otteluvoittoa.

Venäjän Superliiga on yksi maailman parhaista lentopallosarjoista ja Zenit yksi maailman parhaista joukkueista. Esimerkiksi Mestarien liigan Zenit on voittanut neljä kertaa perättäin. Superliigan runkosarjassa joukkue voitti 26 ottelustaan 25. Pudotuspeleistä ei ollut aiempia tappioita. Kuzbass sijoittui runkosarjassa toiseksi.

Tuomas Sammelvuo valmensi Suomen maajoukkuetta vuosina 2013–2019. Maaliskuun alussa hänet nimitettiin Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Suomen miesten uusi päävalmentaja on britti Joel Banks.