Suomelle valtava pettymys lentopallon EM-kisoissa – pudotuspelitavoite elää silti

Kuva: CEV.eu

Suomi hävisi Kreikalle erin 1-3 lentopallon naisten EM-kisoissa sunnuntaina.

Ankarassa pelatussa ottelussa eräpisteet kirjattiin 26-24, 15-25, 25-21 ja 27-25. Kreikalle voitto on kisojen toinen.

Tappio on Suomelle suuren luokan pettymys. Joukkue keräsi valtavasti momentumia lauantaina ottamalla sarjapisteen EM-pronssimitalisti Turkilta, mutta koottua energiaa ei pystytty generoimaan voittavaksi lentopalloksi Kreikkaa vastaan.

Häviön perussyy oli päivänselvä: aloitussyötön vastaanoton luokattomuus. Lukemattomia virheitä ja epätarkkuuksia tuli niin Suvi Kokkoselle, Salla Karhulle kuin Roosa Koskelolle. Vastaanottoa lukuun ottamatta Suomi pelasi mallikkaasti ja hallitsi suuria osia ottelusta. Mutta kun yksi osa-alue pettää näin perusteellisesti, seuraus voi olla vain tappio.

Kokkosen, Karhun ja libero Koskelon lisäksi Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen sekä keskitorjujat Michaela Madsen ja Roosa Laakkonen.

Karhu paikkasi vastaanottopeliään tekemällä 13 hyökkäyspistettä ja syöttämällä neljä ässää. Madsen puolestaan tuuletti viittä torjuntapinnaa. Korhonen päätti hyökkäyksensä tehokkaasti, mutta heikon vastaanoton takia Alanko ei pystynyt passaamaan hänelle riittävän usein.

Kreikan ykköstykkinä mellasti Anthi Vasilantonaki, joka viimeisteli 27 pistettä.

Kolmen ottelun jälkeen Suomella on yksi sarjapiste. Suomi pelaa tiistaina Ranskaa ja torstaina Bulgariaa vastaan. Molemmista on käytännössä tultava voitto, jotta paikka pudotuspeleihin irtoaa.

Ankaran-lohkon ensimmäisessä sunnuntaiottelussa Serbia voitti Bulgarian erin 3-1. Serbialla on kaksi voittoa, Bulgarialla kaksi tappiota.