Tuomas Sammelvuo varuillaan ennakkosuosikkiasemassa: ”Meitä vastaan Suomikin näytti parastaan”

Kuva: FIVB

Maanantaina päävalmentaja Tuomas Sammelvuo johdattaa Venäjän välieräpaikan saalistukseen lentopallon EM-kisoissa.

Vaikka vastustaja Slovenia on Ljubljanassa kotijoukkue, ennakkosuosikkina kamppailuun lähtee Venäjä. Sammelvuo ottaa Suomi-ottelun vertailukohdaksi.

– Suomi pelasi alkulohkossa meitä vastaan ilman mitään paineita. Niinpä he esittivätkin parasta peliään. Jos ennakkosuosikkina keskittyminen herpaantuu hetkeksikin, vastustaja on heti kimpussa, Sammelvuo sanoi Sport-Expressille.

Yksi Venäjän valteista on huipputason pelaajien suuri määrä. Sammelvuo alleviivaa, että ainoa kiinnostuksen kohde on seuraava harjoitus ja seuraava ottelu.

– Kaikki ovat mukana taistelussa pelipaikasta. Haluaisin silti, että kilpailu paikoista olisi joukkueen sisällä vielä kovempi.

– Välieriin ei kiinnitetä vielä minkäänlaista huomiota. Niille ei uhrata ajatustakaan. Minulle ei ole mitään väliä, mitä muissa otteluissa tapahtuu. Keskitymme vain ja ainoastaan seuraavaan suoritukseen, linjaa Sammelvuo.

Slovenia-Venäjä-ottelun voittaja kohtaa välierissä voittajan kamppailusta Puola-Saksa. Puola on hallitseva maailmanmestari, mutta piristynyt Saksa antaa taatusti tuntuvan haasteen.

Tuomas Sammelvuo, Suomen maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja ja päävalmentaja, aloitti Venäjän luotsina kesällä. Ennen EM-kisoja hän ehti jo johdattaa joukkueen huippuliiga Volleyball Nations Leaguen mestaruuteen ja olympiakarsintojen voittoon.

Lentopallon EM-kisat 2019, neljännesvälierät

Suomi-Ranska 0-3
Italia-Turkki 3-0

Serbia-Tshekki 3-0
Belgia-Ukraina 2-3

Venäjä-Kreikka 3-0
Slovenia-Bulgaria 3-1

Puola-Espanja 3-0
Hollanti-Saksa 1-3