Jyväskylän lentopallo saa buustin – tavoitteena nouseminen liigaan

Jyväskylässä vahvistetaan lentopallotoimintaa. Paikallinen JyväsLentis tavoittelee liiganousua sekä miesten että naisten joukkueelle.

JyväsLentis kehittää organisaatiotaan palkkaamalla kaksi ammattivalmentajaa. Haussa ovat täysipäiväinen valmennuspäällikkö ja puolipäiväinen juniorivalmentaja.

Menneellä kaudella JyLen naiset sijoittuivat 1-sarjan runkosarjassa kuudenneksi ja miehet 1-sarjassa viimeistä edelliseksi. Naiset jatkavat 1-sarjassa, kun taas miehet hakevat vauhtia 2-sarjasta.

JyväsLentiksen varapuheenjohtaja Mikko Häyrinen valaa vahvaa tulevaisuususkoa.

– Laadukas valmennus on vetovoimatekijä. Panostamalla valmennuksen laatuun ja omiin junioreihimme tulemme nousemaan Suomen huipulle miesten ja naisten sarjoissa. Otamme yhden askeleen taaksepäin, jotta pääsemme kolme eteenpäin, Häyrinen kertoo JyväsLentiksen verkkosivuilla.

Ensi kaudeksi 1-sarjoihin on kehittymässä varsin hyvää säpinää. Lempäälään syntyi uusi suurseura Lempo-Volley, jonka edustusjoukkue pelaa miesten 1-sarjassa. Naisten ykkösessä taas joensuulainen Joen Juju vahvistui Karelian Hurmoksen naislentopallotoiminnan siirryttyä saman katon alle.

Menneen kauden päätteeksi Karelian Hurmos nousi 1-sarjasta miesten Mestaruusliigaan ja Puijo Wolley naisten Mestaruusliigaan.