EM-pettymyksen jälkeen Tuomas Sammelvuo kutsui hätiin 34-vuotiaan klassikkopelaajan

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä aloitti voitokkaasti lentopallon maailmancupissa Japanissa.

Ensimmäisessä ottelussaan Venäjä kaatoi hallitsevan Aasian mestarin Iranin erin 3-1. Ottelu käytiin maanantaina olympiakaupunki Naganossa.

EM-pettymyksen jälkeen Venäjä oli liikkeellä melkoisen erinäköisellä miehistöllä. Passeja jakeli 34-vuotias Sergei Grankin.

– Olympiavuosi on tulossa, joten kaikki haluavat nyt antaa näytöt, Sammelvuo perusteli Grankinin valintaa.

– Sergei ei ollut joukkueessa kesällä. Hän on ehkä vähän epätyypillinen venäläinen passari. Venäjällä on valtavasti pelaajia, joten Sergei pelaa äärimmäisen suurella motivaatiolla.

Katso ottelun kohokohdat:

Eniten Grankinin tarjoilusta nautti Jaroslav Podlesnik, joka viimeisteli 14 hyökkäyspistettä ja 18 pinnaa kaikkiaan. Maailmancupissa (World Cup) kaikille joukkueille kertyy 11 ottelua runsaan kahden viikon sisään.

Lentopallon miesten maailmancupissa ovat mukana Venäjä, Puola, Brasilia, Japani, Egypti, Argentiina, USA, Australia, Iran, Italia, Tunisia ja Kanada.

Sammelvuo aloitti kesällä Venäjän päävalmentajana. Ensi töikseen hän johdatti Venäjän huippuliiga Volleyball Nations Leaguen mestaruuteen, ja pian seurasi olympiakarsintojen voitto. EM-kisoissa Venäjä kuitenkin putosi yllättäen puolivälierissä hävittyään Slovenialle.

Venäjän lentopalloliitto on ilmoittanut arvioivansa Sammelvuon asemaa, ja tietoa johtopäätöksistä on tulossa marraskuussa.

Maailmancupin jälkeen Sammelvuo aloittaa seurajoukkuetyön Pietarin Zenitin päävalmentajana.

Lentopallon naisten maailmancup huipentui sunnuntaina, ja voittoon ylsi Kiina. Kiina varmisti mestaruuden ylivoimaiseen tapaan: se voitti kaikki 11 otteluaan. Hopeaa saavutti USA (1 tappio) ja pronssia Venäjä (3 tappiota).