Lentopallon Mestaruusliiga: maajoukkuepelaaja Karri Kutinlahti sopimukseen

Lentopallon Mestaruusliigassa keskitorjuja Karri Kutinlahti jatkaa Hurrikaani-Loimaan joukkueessa.

Tiistaina Hurrikaani tiedotti, että Kutinlahden kanssa on solmittu vuoden mittainen jatkosopimus.

Kutinlahti, 25 vuotta ja 195 senttimetriä, aloittaa jo seitsemännen kautensa Loimaalla. Palkintokaappiin on kertynyt kolme SM-hopeaa ja kaksi -pronssia. Liigaotteluita löytyy 219 kappaletta.

Loukkaantumiset ovat välillä hidastaneet menoa. Viime kausi meni lopulta hyvin, ja keväällä tuli vielä kutsu Suomen maajoukkueen pelaajaryhmään.

– Into oli kyllä piukassa, kun pääsi taas vetelemään, Kutinlahti sanaili pelattuaan loisto-ottelun Raision Loimua vastaan viime kaudella.

Hurrikaani-Loimaan ensi kauden joukkueeseen kuuluvat myös yleispelaajat Tapio Toiviainen ja Lauri Vanhanen, keskitorjujat Mikko Suomalainen ja Henrik Porkka, passari Santeri Välimaa, libero Peter Vuorinen ja hakkuri Tino Vuori. Maajoukkuemies Porkan sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

Vielä ei ole tietoa, minne päätyvät viime kauden Hurrikaani-pelaajat kuten Antti Ropponen, Sakari Mäkinen ja Eemeli Kouki. Kaikki ovat maajoukkuetason pelureita.

Karelian Hurmos: Mielenkiintoinen nimi on Apech Pac, joka tulee hakkuriksi. Lue tästä lisää.

VaLePa: Hiljaiselo jatkuu, vaikka pinnan alla varmasti tapahtuu. Passari-ikoni Mikko Esko on toistaiseksi ainoa varmistettu sopimuspelaaja.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala on tehnyt jatkosopimukset Ronja Heikkiniemen ja Jemina Jäärnin kanssa. Molemmille kaavaillaan yleispelaajan roolia; ensi kauden hakkuri on Kangasalan Sanomien mukaan tulossa todennäköisesti Yhdysvalloista. Sopimuspelaajia on nyt kymmenen.

OrPo: Yleispelaaja Annukka Paloniemi, 24, siirtyy LP-Vampulasta Orivedelle. Hän on tuttu myös Pölkky Kuusamosta ja LP Kangasalasta. Kehityspelaajaksi on kiinnitetty Ada Aronen, 17.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Suomen nuorten maajoukkueesta tuttu Venessa Loukonen siirtyi LiigaPlokista Hämeenlinnaan ja aikoo panostaa urheiluun entistäkin rajummin. ”Kun Hämeenlinnasta otettiin yhteyttä, siirtymistä sinne ei oikeastaan tarvinnut edes harkita. Nyt satsaan täysillä lentopalloon, ja opiskeluhaaveet saavat jäädä toistaiseksi”, keskitorjuja Loukonen kertoo.

LP-Vampula: Kakkosjoukkueeseen on pestattu liberoiksi Inka Sairiala ja Laura Liikanen. Vampulan kakkosjoukkue pelaa 1-sarjassa.