Ruotsi ei ollut ainoa yllättäjä EM-pudotuspeleissä – ”Hieno ja rohkaiseva saavutus”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten EM-kisoissa ovat kahdeksan parasta joukkuetta selvillä.

Neljännesvälierät päättyivät maanantain myöhäisillassa. Ennakkosuosikit pitivät: Italia voitti Belgian ja Venäjä Valko-Venäjän. Molemmat kamppailut päättyivät erin 3-1.

Ensimmäiset puolivälieräottelut pelataan jo tiistaina.

Neljännesvälierien yllättäjät olivat Ruotsi ja Ranska. Ruotsi kaatoi jännitysottelussa Bulgarian 3-2. Sinikeltaiset varmistivat paitsi paikan puolivälieriin myös seuraaviin EM-kisoihin.

Hakkuritähti Isabelle Haak johtaa EM-lopputurnauksen pistepörssiä. Hän on tehnyt 157 pistettä ja peräti 7,48 pinnaa erää kohden.

Kroatia kuului alkulohkojen ilopillereihin. Tie nousi pystyyn yllättäen neljännesvälierissä. Ranska taisteli 3-2-voiton. Lucille Gicquel hyökkäsi loistavasti ja teki 25 pistettä. Rankan kamppailun jälkeen päävalmentaja Emile Rousseaux toivoo, että palautuminen sujuu hyvin.

– Ottelu vei paljon energiaa, se oli fyysisesti vaativa. Olemme aivan lopussa. Kolme vuotta sitten olisimme voineet vain haaveilla, että menemme kahdeksan joukkoon Euroopassa. Tämä on hieno ja rohkaiseva saavutus, Rousseaux kommentoi.

– Teimme kesällä rajusti töitä. Olisi ollut harmi, ellei se olisi kantanut hedelmää. Meillä on nuori joukkue, mutta henkinen asenne on se, joka ratkaisee, tietää Rousseaux.

Puolivälierissä Ranska saa kovimman mahdollisen haasteen. Vastaan asettuu Serbia, joka on hallitseva maailmanmestari ja Euroopan mestari. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Serbia voitti Unkarin 3-0.

Alankomaat kaatoi neljännesvälierissä Saksan 3-1. Tiistaina vastaan tulee sensaatiojoukkue Ruotsi. Bulgarian Plovdivissa pelataan myös puolivälierä Turkki-Puola. Serbian Belgradissa käydään keskiviikkona puolivälieräottelut Serbia-Ranska ja Italia-Venäjä.

Puolivälierien voittajat pelaavat välierissä perjantaina. Välierät ja mitaliottelut mitellään Belgradissa.

Lentopallon naisten EM-kisat 2021, puolivälierät

Turkki-Puola
Serbia-Ranska

Ruotsi-Alankomaat
Italia-Venäjä