EM-lentopallo ponnisti television katsojalukujen kärkijoukkoon

Kuva: CEV.eu

Urheilu valtasi Yle TV2 -kanavan suosituimpien televisiolähetysten listauksen viikolla 35. Lentopallon EM-kisat menestyivät hyvin.

Viikon katsotuimmat lähetykset kanavittain -listalla neljästä kärkilähetyksestä kolme oli lentopalloa. Listaukset tekee Finnpanel.

Yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelu oli viikon selkeä yleisömagneetti, mutta lentopallo täytti listauksen sijat 2–4.

Tavoittavuus Suomi-Ruotsi-ottelulla oli 1,26 miljoonaa ja keskikatsojamäärä 605 000. Ottelu käytiin tällä kertaa Tukholmassa.

EM-lentopallon otteluista Suomi-Venäjä oli odotetusti katsotuin. Se kokosi tavoittavuutta 839 000 ja keskikatsojamäärän 359 000.

Vaikka Suomi hävisi ottelun erin 1-3, runsas katsojakunta pääsi osalliseksi hienosta kamppailusta. Suomen miehet ottivat erän Venäjältä ensimmäisen kerran 11 vuoteen. Venäjän maajoukkue on yksi maailman parhaista.

Muut Suomen esiintymiset jäivät kauas Venäjä-mittelön lukemista. Voitto-ottelut Pohjois-Makedoniaa ja Espanjaa vastaan saivat keskikatsojamäärät 196 000 ja 183 000. Suomi pelaa alkulohko-ottelunsa Tampereella.

Lentopallon naisten EM-kisojen loppuottelu jäi sen sijaan vähäiselle huomiolle, vaikka se tuli hyvään aikaan lauantai-iltana. Keskikatsojamäärä oli vain 82 000. Italia kaatoi Serbian ja voitti EM-kultaa.

Yle TV2 näyttää kaikki Suomen ottelut televisiossa ja suoratoistossa. Euroopan lentopalloliiton CEV:n palvelu Eurovolley.tv puolestaan välittää EM-lopputurnauksen jokaisen ottelun. Palvelu on maksullinen, joskin sisältöönsä nähden hyvin edullinen.

EM-alkulohko-ottelut Suomi avasi 3-1-voitolla Pohjois-Makedoniasta ja vain paransi otteitaan Espanja-voitolla (3-0). Venäjä-tappion jälkeen Suomi kohtaa vielä Alankomaat ja Turkin. Lohkon hännillä Pohjois-Makedonia ja Espanja ovat hävinneet kaikki kolme otteluaan, joten Suomen mahdollisuudet pudotuspeleihin eli 16 parhaan joukkoon ovat erittäin hyvät.