Jiri Hänninen ja Severi Savonsalmi debytoivat VaLePassa

Lentopallon Mestaruusliigassa pelattiin kolme ottelua keskiviikkoiltana. Voitot ottivat VaLePa, LiigaPloki ja LP Kangasala.

Miesten liigan avausottelussa kohtasivat hallitseva mestari VaLePa ja Kokkolan Tiikerit. Tiikerit pani yhden erän ajan hanttiin, mutta VaLePa otti verrattain helpon 3-1-kotivoiton.

Vielä viime kaudella Tiikereissä pelannut yleispelaaja Jiri Hänninen paukutteli VaLePalle 18 pistettä ja hoiteli vastaanoton mallikkaasti. Uusi VaLePa-hakkuri Jerome Cross ei pelannut, vaan päähyökkääjän vastuun jakoivat Matias Tihumäki ja Alberto Cavasin.

VaLePa-liigadebyytin teki myös keskitorjuja Severi Savonsalmi. Hän antoi heti hyvän panoksen uudelle joukkueelleen.

– Mukavaa oli esiintyä VaLePan paidassa. Tätä on pitkään odotettu ja ennen kaikkea sitä, että yleisö saa olla paikalla, Savonsalmi sanoi.

– Voin varmasti kaikkien pelaajien puolesta sanoa, että on todella paljon hienompaa pelata yleisön edessä. Pelissä on vielä kehitettävää, mutta kolme pinnaa tuli, ja se on tärkeää.

Tiikerihakkuri Oskari Keskinen pelasi kelpo ottelun ja teki passari Joska Förstin passien tahtiin 12 pistettä.

– Peli oli kovin ailahtelevaa meiltä, pätkittäin pystyttiin pelaamaan hyvin, mutta tällä hetkellä ero on vielä suuri. Paljon hyviä asioita, ja saamme niitä vähitellen kehitettyä, kommentoi Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kärkikahinoihin ennakoidut LP Kangasala ja LP Viesti ottivat yhteen Kangasalla. Kotijoukkue oli parempi erin 3-1.

Suomen maajoukkuepelaajat Emmi Riikilä (Kangasala) ja Iina Andrikopoulou (Viesti) olivat pelipäällä ja tekivät molemmat 20 pinnaa. Molemmilla joukkueilla on sarjasta nyt voitto ja tappio.

Nousijajoukkue Helsinki Volley on pelannut pirteästi, mutta keskiviikkona tuli pohjakosketus. Vierasjoukkue LiigaPloki sai Töölön Kisahallissa vain nimellisen vastuksen ja voitti 3-0. Ottelu kesti taukoineen ainoastaan vajaat puolitoista tuntia.

LiigaPloki on saanut avausvoitot (Puijo Wolley ja Helsinki) melko helpolla, mutta joukkue näyttää vahvalta. Ulkomaalaisviisikko on laadukas, ja peruskuusikon ainoa suomalainen, Siiri Vehmanen, esiintyy hänkin hyvin.

Helsinki Volley teki peräti 33 suoraa virhettä (syöttö, hyökkäys, vastaanotto), joten Pihtiputaan joukkueelle iltapuhde oli kevyt. Etenkin Anna Jefremenko vakuutti hyökkäyksessä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Savo Volley – Akaa-Volley.