Tiikerit aiheutti VaLePalle historiallisen tappion

Kuva: CEV.eu

VaLePan ylivoima lentopallon Mestaruusliigassa on hellittänyt ainakin hetkeksi.

Hallitseva Suomen mestari on ollut miesten pääsarjakauden selvästi vahvin joukkue, mutta voitokkaan cupviikonlopun jälkeen VaLePa on hävinnyt molemmat liigaottelunsa erin 0-3.

VaLePalla oli alla 0-3-tappio Hurrikaani-Loimaalle.

Lauantain ottelussa, joka pelattiin poikkeuksellisesti Ikaalisissa, Kokkolan Tiikerit kaatoi VaLePan. Erät päättyivät Tiikereiden hyväksi 25-23, 27-25 ja 25-23.

Mestaruusliigan aikakaudella (alkaen 2010) VaLePa ei ole aiemmin kertaakaan hävinnyt kahta perättäistä runkosarjan kamppailua suoraan kolmessa erässä.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko myönsi, että ”vaikeata oli”.

– Turhauduttiin liian nopeasti. Oli tietynlaista pehmeyttä ja haluttomuutta. Viimeisen päälle pelaaminen oli tänään kateissa. Maan korkeinta liigaa pelataan, joten löysästi ei voi pelata missään ottelussa, korosti Kangaskokko.

Tiikereille otteluvoitto oli täysin ansaittu. Passari Joska Försti johti hyökkäyspeliä, ja hakkuri Daniel Thiessen päätti hyökkäyksiä kovalla prosentilla. Yleispelaajat Jere Mäkinen ja Teemu Lahti sekä libero Aleksi Mäkiluoma hoitelivat vastaanoton erinomaisesti.

Mikko Keskisipilän valmentamille Tiikereille voitto oli kolmas perättäinen.

– Keskittyminen oli omassa pelaamisessa. Ennen kaikkea hyökkäystehot olivat meillä hyvät tänään, Keskisipilä sanoi.

– Puolustus on toiminut pitkin kautta, mutta olemme painiskelleet sen kanssa, miten saamme puolustuksen ja vastaanoton käännettyä omiksi pisteiksi. Siinä ollaan menty eteenpäin. Nyt tuli laajalla rintamalla tehoja, ja se eniten itseäni lämmittää, tiikerivalmentaja lisäsi.

Hurrikaani-Loimaa jatkoi kevättalven loistokuntoaan ja venytti voittoputkensa viiteen otteluun. Nyt kaatui kotona Karelian Hurmos erin 3-1.

Voittoputkessa on myös Savo Volley, joka otti neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla Akaa-Volleyn 3-2. Nousijajoukkue KyKy-Betset puolestaan taipui kotisalissaan Raision Loimulle 0-3.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kärjessä jatkaa Puijo Wolley, joka löi lauantaina vierasottelussaan LiigaPlokin 3-2. Pölkky Kuusamo taas haki 3-0-voiton OrPolta.

LP Viestin peli on mennyt ainakin toistaiseksi sekaisin, ja lauantaina tuli toinen perättäinen 0-3-tappio. Voiton Salossa napsi Hämeenlinnan Lentopallokerho. Viesti on neljän tappion putkessa.

Lentopallon Mestaruusliiga 11.2.2023

Hurrikaani-Hurmos 3-1
KyKy-Loimu 0-3
Savo-Akaa 3-2
VaLePa-Tiikerit 0-3

LiigaPloki-Puijo 2-3
OrPo-Pölkky 0-3
Viesti-Hämeenlinna 0-3