Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Jymyn Ada Peura kuului sunnuntain epäonnisiin.

Erinomaista kautta lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Puijo Wolley rakentaa jo ensi kaudenkin joukkuetta.

Puijo tiedotti, että Ella Autere ja Minna Uusi-Illikainen ovat tehneet jatkosopimukset.

Autere on noussut yhdeksi liigan johtavista keskitorjujista. Viikonvaihteen otteluiden jälkeen hän oli toruntapörssissä selkeä ykkönen 81 blokkipisteellään. Kakkosena olevalla Laura Laukkasella (LP Kangasala) on 70 torjuntapinnaa.

– Kausi on sujunut mukavasti tähän mennessä, nyt playoffeja innolla odotellessa. Varmasti saadaan otettua uusia kehitysaskeleita pelaamisessa tutun valmennuskaksikon kanssa myös ensi kaudella, Autere sanoo.

Autere, Kausalan Yrityksen 22-vuotias ja 188-senttinen kasvatti, on pelannut liigaa myös Pölkky Kuusamossa.

Uusi-Illikainen on nähty sekä hakkurin että yleispelaajan tontilla. Hänellä on aikaisempaa kokemusta Pölkky Kuusamosta ja Lentopalloseura Ettasta.

Puijo Wolley johtaa Mestaruusliigaa. Valmennuksesta vastaa tällä kaudella aloittanut kaksikko Pekka Seppänen – Timo Leikas.

Nurmon Jymy: Jymyllä oli sunnuntaina epäonnea. Lupaava pelaaja Ada Peura loukkasi torjuntatilanteessa peukalonsa. Jymy hävisi kotiottelunsa LP-Vampulalle erin 1-3.

LP-Vampula: Myös Vampulalla oli epäonnea, sillä Selma Räsänen loukkasi jalkansa kolmannessa erässä.

Kokkolan Tiikerit: Ikävät loukkaantumisuutiset jatkuivat Akaassa, missä vierasjoukkue Tiikereiden passari Joska Förstin nilkka vääntyi. Päävalmentaja Mikko Keskisipilällä ei ollut heti tietoa vamman vakavuudesta.

Akaa-Volley voitti kamppailun 3-0.

Vantaa Ducks: Sunnuntai synkkeni entisestään Vantaan Korsossa. Ducksin Marko Määttäselle tuli jalkavamma, jonka takia hän joutui jättämään kamppailun kesken.

Mukavampi asia Ducksille oli se, että tuttu libero Hassib Fowad Rezai teki ainakin väliaikaisen paluun joukkueeseen. Aiemmin liigamiehistöön kuulunut pelimies on nyt pelannut pääosin 1-sarjan Karhulan Veikoissa. Ducksin vakiolibero Louis Pineau on palaamassa ryhmään lomansa jälkeen.

Korsossa käydyssä kamppailussa Karelian Hurmos otti voiton 3-2-lukemin.

Perungan Pojat: Seuraikoni Normunds Veinbergs on palannut PerPoon, nyt apuvalmentajan roolissa. ”Nortsa” tukee päävalmentaja Guntis Atarsia harjoituksissa ja kotiotteluissa.

Veinbergs pelasi pääsarjassa 16 kautta ja kuului liigan parhaisiin pelaajiin.