Urpo Sivula sopimukseen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa kertoi sopimustilanteestaan tiistaina.

Kokenut suosikkihakkuri Urpo Sivula jatkaa lentopallon miesten Mestaruusliigassa ja VaLePan joukkueessa.

– Tuleva kausi tulee olemaan omilta tavoitteiltani sama kuin aina. Suomessa lähdetään voittamaan cupia ja liigan mestaruutta. Mestarien liigan lohkovaihe on iso tavoite eurokentillä, Sivula sanoi VaLePan tiedotteessa.

– Mestaruusliigaan oman kipinän tuo Nortsan (Normunds Veinbergs) ohittaminen kaikkien aikojen pisteykkösenä, joten motivaatiota riittää, lisäsi Sivula.

Mikko Esko jatkaa VaLePan passarina ainakin vielä ensi kauden. Hän saa kirittäjäkseen nuoren Saku Tuomivaaran, joka otti liigauransa ensi askeleet Akaa-Volleyssa.

– Tavoitteenani lentopalloilijana on päästä illasta toiseen haastamaan itseäni mahdollisimman paljon sekä joskus olla täysammattilainen. Halusin tulla VaLePaan, sillä tiesin, että täällä hoidetaan kaikki ammattimaisesti. Koen olevani hyvä joukkuekaveri sekä kentällä hengenluoja. Kehitettävää löytyy niin lajillisesti kuin fyysisesti, jotta joku päivä pääsen tavoitteeseeni täysammattilaisuudesta, Tuomivaara kommentoi.

VaLePan joukkueessa jatkaa myös libero Eetu Pennanen. Valmennus pysyy Janne Kangaskokon hyppysissä.

Akaa-Volley: Ensi kaudella passariparin muodostavat Ilja Ivanov ja Lasse Jäntti. Jäntti edusti viime kaudella Perungan Poikia, mutta PerPo ei lähde liigaan talousongelmiensa vuoksi.

– Minulla on ollut kova halu kehittyä ja mennä eteenpäin lentopalloilijana. Sieltä se lisäenergia on tullut ja tulee, Jäntti sanoo Akaan tiedotteessa.

– Kun lajivalinta on tuntunut oikealta, motivaatiota ei ole tarvinnut sen kummemmin kaivaa esiin. Olen myös kuullut Akaa-Volleyn päävalmentajasta (Olli Kunnarista) paljon hyvää. Odotan innolla, mitä uutta saan häneltä pelaamiseeni, lisää Jäntti.

Hurrikaani-Loimaa: Yleispelaaja Nooa Marttila ja keskitorjuja Miika Haapaniemi jatkavat Loimaalla. Hurrikaani on tehnyt merkittäviä pelaajahankintoja ensi kaudeksi.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPlokin uusi hakkuri on Duska Kenjalo, 22. Yli 190-senttisen urheilijan kotimaa on Bosnia ja Hertsegovina.

Kenjalo on pelannut tähänastisen uransa kotimaassaan.

– Olen iloinen, kun pääsen ensi kaudella osaksi tätä joukkuetta. Toivon, että sopeudun uuteen ympäristöön hyvin. Tuskin maltan odottaa uusia haasteita, Kenjalo sanoo LiigaPlokin verkkosivuilla.

LiigaPloki tiedotti aiemmin, että ulkomaanavuiksi ovat tulossa myös yleispelaaja Emma Ellis ja passari Anna Mebus. Pihtiputaalla kartoitetaan vielä keskitorjujia.

LP-Vampula: Maria Naasko ja Henna Minkkinen jatkavat liberoina Huittisissa.