Jenny Mosser Hämeenlinnasta Saksaan

Kuva: CEV.eu

Yleispelaaja Jenny Mosser jättää Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja siirtyy Saksan Bundesliigaan. Hänen uusi joukkueensa on Suhl.

Suhlissa (VfB Suhl LOTTO Thüringen) Mosserista tulee muun muassa Roosa Laakkosen seuratoveri. Suhl pääsi Bundesliigassa puolivälieriin ja eteni eurooppalaisten kisojen kolmostasolla Challenge Cupissa välieriin.

Mosser kuului viime kaudella Hämeenlinnan ehdottomiin avainhenkilöihin. Lentopallo.info valitsi hänet lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaaksi yleispelaajaksi.

– Kiitos, Suomi. En voi sanoin kuvailla ensimmäistä ammattilaiskauttani. Olen todella kiitollinen kaikista muistoista sekä saamistani uusista ystävistä, Mosser ilmoitti somessa.

View this post on Instagram

A post shared by Jenny Mosser (@jenny_mosser)

Lentopallokerhon kausi oli sekava niin kentällä kuin kulisseissa, mutta nousujohteinen trendi vei joukkueen Suomen cupin voittoon ja liigahopealle.

Arctic Volley: Lupaava Miia-Maria Mäkikyrö, 18, jatkaa Rovaniemellä. Suomen nuorten maajoukkueista tuttu urheilija on nähty niin yleispelaajan, hakkurin kuin keskitorjujan tehtävissä.

– On kiva, että seura löytyy näin läheltä ja pääsee jatkamaan tutussa ympäristössä. Ympärillä on hyvä tukiverkosto, puitteet ja valmennustiimi. Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, joten ensi kaudeksi on paljon nälkää lähteä parantamaan omaa peliä ja sijoitusta, Mäkikyrö sanoo.

Arcticin kausi päättyi liigakarsintoihin, joissa se peittosi 1-sarjan mestarin Joen Jujun.

LiigaPloki: Pihtiputaalle hankittiin hakkuri Bosniasta ja Hertsegovinasta.

Raision Loimu: Loimun kasvatit Aleksei Zhbankov ja Samuel Salminen palaavat Raisioon. Keskitorjuja Zhbankov on pelannut lentopallon miesten Mestaruusliigaa Loimussa ja viime kaudet Savo Volleyssa. Viime kaudella kiusannut nilkkavammakin alkaa olla voitettu kanta.

– Mahtavaa tulla Loimuun takaisin parin vuoden tauon jälkeen. Itse kun olen Raisiosta kotoisin, niin merkitsee paljon pelata taas Loimun väreissä. Kuukauden päästä pitäisi pystyä jo hyppimään täysillä, kertoo Zhbankov.

Nuorten maajoukkueen yleispelaaja Salminen tulee takaisin Raisioon Kuortaneelta. Lisäksi passari Janne Pyhäjärvi jatkaa Loimussa.

Karelian Hurmos: Hurmoksen uusi päävalmentaja on singaporelainen Daryl Tay. Hän on toiminut Suomen nuorten maajoukkueiden valmennustehtävissä.

Viime kaudet Hurmosta valmentanut Matti Alatalo siirtyi valmentajaksi Bundesliigan Düreniin.

VaLePa: Passari-ikoni Mikko Esko saa kirittäjäkseen Saku Tuomivaaran. Hakkuri Urpo Sivula ja libero Eetu Pennanen jatkavat Sastamalassa.