Romans Sauss palaa lentopallon Mestaruusliigaan

Kuva: CEV.eu

Kyyjärven lentopalloylpeys KyKy-Betset vahvistaa ryhmäänsä oleellisesti.

KyKy-Betset on värvännyt ensi kauden joukkueeseensa latvialaisen yleispelaajan Romans Saussin. Sauss, 34, on Suomessa tuttu hahmo, sillä hän on edustanut Saimaa Volleyta, Kokkolan Tiikereitä ja VaLePaa.

Latvian maajoukkueeseen kuuluva Sauss on osoittautunut menestystekijäksi, sillä hänen edustamansa seurajoukkue on voittanut Suomen mestaruuden kolme kertaa. VaLePa-kauden (2020-21) jälkeen Sauss on pelannut Bundesliigassa ja Ranskan liigassa.

Myös Kyvyn päävalmentaja Guntis Atars on latvialainen.

– Romans pystyy auttamaan kokemuksellaan paljon joukkueen junioreita, Atars sanoo.

– Hänen vahvuuksiaan ovat vastaanotto sekä puolustuspelaaminen. Lukee puolustuksessa peliä hyvin. Lisäksi hänellä on hyvä hyppysyöttö, ja se on tärkeä ase joukkueelle, valmentaja lisää.

Latvialaisosaamista Kyyjärvellä lisäävät uusi hakkuri Renars-Pauls Jansons sekä vanha tuttu Aivars Petrusevics. Kiinnostava hankinta tulevaksi kaudeksi on myös passari Joel Laakso.

Nuoria tulijoita Kyvyssä ovat keskitorjuja Aapo Huhtamäki, yleispelaaja Manu Asikanius ja passari Henri Hynnä. Hakkuri Otto Hautanen teki jatkosopimuksen.

KyKy-Betset nousi lentopallon miesten Mestaruusliigaan keväällä 2022. Joukkue säilytti pääsarjapaikkansa karsintojen kautta.

Rusnatshenko sivuun passarin paikalta

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Puijo Wolley sopeutuu pelaamiseen ilman passari Oksana Rusnatshenkoa. Kuopiolaisseura kertoi, että Rusnatshenkon sopimus oli purettu. Ukrainalainen jatkaa organisaatiossa, muttei pelaajana.

Puijo Wolley esiintyi viime kaudella upeasti ja voitti runkosarjan. Rusnatshenko oli runkosarjan paras passari liigassa, mutta loukkaantumisen vuoksi häneltä jäivät kauden ratkaisuottelut pelaamatta.

Liina Räty, 17, tulee nyt saamaan suurempaa roolia liigassa. Rusnatshenkon jäätyä sivuun viime keväänä Räty nousi Puijo Wolleyn passariksi ja selviytyi kovassa paikassa hyvin. Puijo saavutti lopulta SM-pronssia.

Räty on Puijo Wolleyn kasvatti, ja viime kauden hän pelasi pääosin Kuortaneella.

– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta ja sen mukana tulevista uusista kokemuksista. Olen kiitollinen siitä, että minuun otettiin yhteyttä. Hienoon seuraan tulemisen lisäksi on myös mukavaa palata takaisin kotikaupunkiin, Räty sanoo Puijo Wolleyn verkkosivuilla.

Pölkky Kuusamo: Hakkuri Julia Azevedo palaa kotimaahansa Brasiliaan ja liittyy Tijucan joukkueeseen. Azevedo aloitti viime kauden Pölkyn hakkurina, mutta joutui kauden edetessä sivurooliin.