Kaikki pudotuspelijoukkueet selvillä lentopallon naisten EM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Maanosan 16 parasta joukkuetta ovat erottuneet lentopallon naisten EM-kisoissa.

Neljästä kuuden joukkueen vahvuisesta alkulohkosta ykköspaikat ottivat Italia, Serbia, Alankomaat ja Turkki. Alkulohkoissa jokaiselle joukkueelle kertyi viisi kamppailua.

Tallinnassa pelannut Suomi sai kasaan yhden voiton ja neljä tappiota. Suomi ja kotijoukkue Viro eivät edenneet pudotuspeleihin.

Pudotuspeleistä jäivät ulos lisäksi Slovenia, Unkari, Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia, Azerbaidzhan ja Kreikka.

Jukka Lehtosen valmentama Ruotsi sen sijaan napsi paikan neljännesvälieriin. Ennen päätösotteluaan Ruotsi kisasi jopa lohkon kakkospaikasta, mutta Tshekki esiintyi torstaina erinomaisesti ja voitti erin 3-0.

– Kova ottelu. Ensimmäinen erä oli erittäin vaikea henkisesti, kun vastustaja pelasi niin hyvin. Harmi, ettemme saaneet erää. Sen jälkeen oli vaikea päästä takaisin peliin toisessa ja kolmannessa erässä, Ruotsin yleispelaaja Anna Haak sanoi SVT:lle.

Tappio oli Ruotsille rankka paikka, sillä se taipui lohkossa neljänneksi. Pudotuspeleissä vastustaja on kivikova – maailmanmestari Serbia.

Hallitseva Euroopan mestari Italia ottaa mittaa Espanjasta.

Lentopallon naisten EM-kisat 2023 pelataan 15. elokuuta – 3. syyskuuta. Alkulohkojen järjestäjämaat olivat Belgia, Italia, Saksa ja Viro. Pudotuspelit kilpaillaan Belgiassa ja Italiassa.

Turnaus huipentuu 3. syyskuuta Brysselissä käytävään loppuotteluun.

Lentopallon naisten Euroopan mestaruutta puolustaa Italia. Vuoden 2021 kisoissa hopeaa saavutti Serbia ja pronssia Turkki. Suomen sijoitus oli 18:s.