Akaa-Volley odottaa yhä parempaa, vaikka maajoukkuemies on pitkään sivussa

Kuva: VaLePa

Uudistunut Akaa-Volley on valmiina alkavaan liigakauteen. Käynnistymässä on Akaan seitsemäs sesonki lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Akaa-Volley starttaa pääsarjakauden lähes kokonaan uusitulla miehistöllä. Viime kevään SM-hopeajoukkueesta jatkavat vain keskitorjujat Panu Pitkänen ja Petteri Tyynismaa sekä yleispelaaja Jere Tikkala.

– Vaikka joukkue on uusiutunut melkoisesti, mielestäni meillä on nyt lupa odottaa vielä parempia otteita kuin viime talvena, pohtii Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Harmaita hiuksia tuottaa toisaalta se, että keskitorjuja Tyynismaa loukkaantui Suomen maajoukkueen harjoituksissa elokuussa. Petteriltä jäivät EM-kisat väliin ja hän on toipilaana todennäköisesti pitkälle loppusyksyyn.

Akaa-Volley on etsinyt joukkueeseen kolmatta keskitorjujaa Tyynismaan sairausloman ajaksi, mutta kilpailukykyistä pelimiestä ei ole löytynyt. Joukkue lähteekin sarjaan kahdella keskitorjujalla. Pitkäsen rinnalla nähdään Rantaperkiön Iskusta Akaaseen saapunut Antti Taponen.

Hakkurin tontille Akaa värväsi yli kaksimetrisen tshekin Matej Smidlin, joka on Akaan leirissä todettu urheilulliseksi ja kovaa iskeväksi. Toiseksi hakkuriksi tulee Tino Vuori VaLePasta.

Tikkalan lisäksi yleispelaajina nähdään Jere Heiskanen, Mikko Räsänen ja Sebastian Pozo Hernandez. Räsänen voitti viime kaudella liigan ässätilaston takomalla Karelian Hurmoksen väreissä 74 pistettä suoraan aloitussyötöllä.

Jere Heiskanen saapuu takaisin Suomeen pelattuaan kauden Saksassa ja Alankomaissa. Hernandez puolestaan edusti viime kaudella Raision Loimua.

Liberoina palloja nostavat ja puolustavat Vantaalta muuttanut ranskalainen Luis Pineau ja Lempäälän Lempo-Volleysta hieman etelämmäksi siirtynyt Jyri Niemi. Akaan leiristä kerrotaan, että harjoitusotteluiden perusteella molemmat ovat kelpo pelimiehiä, joten joukkueen menestys ei varmaankaan jää heistä kiinni.

Akaa-Volleyn uusiin passareihin kohdistuu mielenkiintoa. Ilja Ivanov tulee SM-pronssijoukkue Savo Volleysta ja Lasse Jäntti Perungan Pojista (PerPo joutui jättämään liigan talousongelmien vuoksi). Ivanov nähtiin Savossa usealla eri pelipaikalla, joten Akaa-Volleyn valmentajalla Olli Kunnarilla saattaa olla mahdollisuus sekoittaa vastustajien kuvioita.

Miesten Mestaruusliigan avauksessa lauantaina 30. syyskuuta iskevät yhteen viime kauden loppuottelijat eli Suomen mestari VaLePa ja hopearyhmä Akaa. Vaikka Akaa on pelannut kuusi pääsarjakautta ja noussut nopeasti kotimaiselle kärkitasolle, se on voittanut VaLePan liigassa vain kerran.

Kausi 2023-24 alkaa Sastamalassakin päivitetyllä joukkueella. VaLePassa on viisi viime kaudella seuraa liigatasolla edustanutta pelimiestä.

Akaa-Volley pelasi kauden alla viisi harjoitusottelua ja voitti niistä neljä. Äskettäin Akaa kylvetti kotiottelussaan nimenomaan VaLePaa.

– Eikä meidän pelimme tietenkään ole vielä edes parhaassa kuosissaan. Kevääseen ja kauden tärkeimpiin peleihin on vielä pitkä matka ja on aikaa kehittää joukkueen yhteispeliä, muistuttaa manageri Lahti.

Miesten Mestaruusliigan kaudella 2023-24 kotimaisesta lentopallokunniasta taistelee kymmenen joukkuetta. Viime kaudella joukkueita oli yksi enemmän. Joukkuemäärä väheni, koska PerPo jätti liigan. Kymmenen joukkuetta ovat samat kuin vuosi sitten, koska KyKy-Betset säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta.

Teksti: Akaa-Volley (Harri Mattila), Lentopallo.info