Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks avasivat viisieräisellä

Sunnuntaina saivat myös Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks avattua kautensa lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Joensuussa saatiin heti koko rahan edestä lentopalloilua, sillä kamppailu venyi täyteen viiteen erään. Hurmos oli lopulta parempi erin 3-2.

Hurmos saavutti takaa-ajovoiton, sillä vierasjoukkue johti ottelua jo erin 2-1. Isännät saivat uutta pontta kokeneesta Ville Louhelasta, joka tuli hakkuriksi Alex Nikolaevin tilalle kolmannessa erässä.

Kaksi viimeistä erää Hurmos voitti pistein 25-19 ja 15-6.

Hurmoksen uusi hakkuri Nikolaev iski parhaimmillaan kiukkuisesti, mutta virheitäkin kertyi. Louhela tuli tilalle ja teki 14 pistettä, joista peräti kuusi tuli ässillä. Keskitorjujahankinta Nezar Harouk otti kolme torjuntapinnaa ja teki kahdeksan pistettä kaikkiaan.

– Aika sekava ottelu. Nuoren ja kokemattoman joukkueen heikkous paljastui. Olimme vähän liian malttamattomia joissain tilanteissa, emme ratkaisseet hankalia paikkoja fiksusti ja aloimme tehdä liikaa virheitä. Meidän pitää oppia tästä ja uskon, että pelaajat oppivatkin, sanoi Hurmoksen valmentaja Daryl Tay.

Vasurilla ja hieman poikkeuksellisella tekniikalla lyövä Ducks-hakkuri Milutin Pavicevic esiintyi varsin vakuuttavasti ja teki debyytissään 27 pistettä. Teholukemakin oli mainio +19. Keskitorjuja Jeremie Murray viimeisteli 10 pistettä, joista kolme tuli torjunnalla.

Ducksin yleispelaajaosasto oli helteessä, ja viimeiset erät kaatuivatkin pitkälti aloitussyötön vastaanottoon.

– Jos vähänkään tulee liian aikaisin sellainen olo takaraivoon, että olisikohan tämä peli tässä ja riittäisikö tämä tältä päivää, niin yleensä juuri silloin kaveri saattaa saada ne muutamat onnistumiset ja päästä takasin peliin mukaan. Sitten katsellaan, kun kaveri menee menojaan, ja näin siinä tänään vähän kävi, Ducksin luotsi Juho Rajala paketoi.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina naisten ottelulla OrPo – LP Kangasala.

Viimeiset hankinnat ennen kauden alkua

Lentopallon Mestaruusliigan kauden 2023-24 ensimmäiset ottelut käytiin lauantaina 30. syyskuuta. Vielä liigarupeaman allakin tehtiin muutama pelaajahankinta.

KyKy-Betset: Kyyjärvelle rekrytoitiin täydennystä liberon ja keskitorjujan tonteille.

Liberoksi saapui ruotsalainen Joel Andersson. Andersson on kerännyt kannuksia kotimaansa liigassa ja maajoukkueessa. Nopeajalkainen pelimies esittikin varsin lupaavia otteita Kyvyn liiga-avauksessa.

– Olen todella iloinen, että voin laittaa kaiken energiani ja aikani harjoittelemiseen. Haluan kehittyä ihmisenä sekä pelaajana ja luulen, että hyvä tunnelma treeneissä auttaa siinä. Olemme hankala vastustaja, jos saamme kaiken toimimaan, Andersson sanoi.

Colin Lovejoy on täydennys verkon keskustaan. Yhdysvaltalaisella on ikää 23 vuotta ja pituutta 203 senttimetriä. Lovejoy on pelannut lentopalloa vasta seitsemän vuotta, joten hänen tasonsa jää nähtäväksi. Avausottelussa hän ei vielä pelannut.

KyKy avasi kautensa Raisiossa lauantaina. Paikalliselta Loimulta tuli 1-3-tappio.

Puijo Wolley: Lentopallon naisten Mestaruusliigan hallitseva pronssimitalisti pestasi passarin tontille Piper Matsumoton. Yhdysvaltalaisurheilijan sopimus kattaa alkaneen kauden.

Puijo Wolleyn avausottelussa passivastuun kantoi nuori Liina Räty, ja Matsumoto kävi vaihdosta kentällä kolmessa erässä.

Matsumoto debytoi Suomessa jo viime kaudella, jolloin hänet nähtiin OrPon vahvuudessa. Hän ei pystynyt tekemään suurta vaikutusta, vaan joutui viettämään pitkiäkin aikoja vaihtopenkillä.

Avausottelussaan Puijo hävisi Hämeenlinnan Lentopallokerholle 2-3.

Lentopallon Mestaruusliiga 2023-24, ensimmäiset tulokset

Loimu-KyKy 3-1
Tiikerit-TUTO 3-2
VaLePa-Akaa 3-1
Hurmos-Ducks 3-2

Jymy-Pölkky 1-3
LiigaPloki-Arctic 3-1
Puijo-Hämeenlinna 2-3