Valmentajavaihdos naisten lentopalloliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Nurmon Jymy vaihtaa päävalmentajaa.

Jymy tiedotti perjantaina, että päävalmentajana toiminut Patrik Ojaniemi on jättänyt tehtävän omasta pyynnöstään ja että syyt tähän ovat henkilökohtaisia.

Jukka Tuovinen, joka liittyi Jymyn valmennustiimiin marraskuussa, ottaa vastuun valmennuksesta yhdessä Aleksi Mutkan kanssa. Mutka toimi viime kaudella Jymyn päävalmentajana.

Nurmon Jymyn liigaryhmä JymyVolley pelaa liigaa joukkueella, josta löytyy paljon nuorta lahjakkuutta. Varsinkin Annika Koivuniemi, joka täyttää tammikuussa vasta 16 vuotta, on esiintynyt edukseen. Lisäksi joukkueen ydinpelaajiin kuuluu kolme ulkomaalaisvahvistusta (Jada Burse, Deja Robinson, Michaela Bajnokova) sekä Mestarien liigaakin pelannut passari Veda Mansikkaviita.

Syyskausi on ollut Jymylle tuloksellisesti hyvin vaikea muutamista positiivisista hetkistä huolimatta. Jymy on hävinnyt kaikki 11 otteluaan, ja sarjapistetili on edelleen avaamatta. Erävoittojakin on vain viisi.

– Täytyy olla kärsivällinen, luottaa harjoitteluun ja saada tuotua harjoitellut asiat peleihin. Uskon, että kokemuksestani on hyötyä joukkueelle, sillä olen ollut vuosien varrella monenlaisissa tilanteissa. Pelaamisesta pitää nauttia. Sitä kautta tulee tulos, Tuovinen sanoi marraskuussa.

Kuva: Nurmon Jymy

Ojaniemi nimitettiin Jymyn päävalmentajaksi viime keväänä. Hän tuli Nurmoon Vaasan Kiistosta, jossa hän valmensi yli vuosikymmenen ajan ja luotsasi viime kaudella naisten 1-sarjajoukkuetta.

– Minulla on halu mitata osaamistani, ja koen olevani oikea henkilö tehtävään, Ojaniemi sanoi maaliskuussa.

Jymyn päävalmentajan paikka on ollut tuulinen viime aikoina. Syksystä 2022 lähtien liigajoukkuetta ovat valmentaneet Kari Raatikainen, Mutka, Ojaniemi ja nyt Tuovinen-Mutka-kaksikko.

Äskettäin Jymyn pelaajarinki kapeni yhdellä, kun seuran ja libero Nitta Korhosen välinen sopimus purettiin pelaajan pyynnöstä.

Jymyllä on vielä ennen joulua mahdollisuudet saada myönteinen käänne aikaiseksi, sillä ohjelmassa on kolme ottelua. Nurmolaisryhmä pelaa kotonaan Arctic Volleyta ja LP-Vampulaa vastaan. Väliin mahtuu vierailu LP Kangasalan salissa.

OrPo: Uusi hakkuri Orivedellä on Milka Stijepic. Lue tästä lisää.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho etsii uusia ulkomaalaisvahvistuksia pitkäaikaisloukkaantuneiden tilalle. Siipirikkoinen ryhmä hävisi torstaina LP Viestin vieraana 0-3.