Ihmehakkuri Jansonsin ensimmäinen kausi Suomessa ohi

Kuva: CEV.eu

Akaa-Volley ja Savo Volley ovat edenneet neljän parhaan joukkoon lentopallon miesten Mestaruusliigan kaudella 2023-24.

Akaa pudotti jatkosta KyKy-Betsetin ja Savo Kokkolan Tiikerit. Molemmat puolivälierien ottelusarjat päättyivät voitoin 3-1.

Perjantaina Akaa voitti KyKy-Betsetin Alajärvellä erin 3-1. Savo puolestaan löi Tiikerit Kokkolassa 3-2-tuloksella.

KyKy-hakkuri Renars-Pauls Jansons vei tällä kertaa hakkuritaistelun nimiinsä tehtyään 33 pistettä ja saavutettuaan teholukeman +27. Akaa-kollega Matej Smidlin vastaavat lukemat olivat 30 ja +12.

Perjantain tulos merkitsi myös sitä, että väkevän vaikutelman itsestään antaneen Jansonsin ensimmäinen Suomen-kausi tuli päätökseensä. Nuori latvialainen oli omilla sataluvuillaan runkosarjan pistepörssissä (656 pinnaa) ja iski playoffeissa 85 lisää neljään otteluun.

– Tiukka ottelu. Olen iloinen joukkueen puolesta, koska kaikki yrittivät parhaansa. Kolmannessa erässä tuli hetkiä, kun keskittyminen herpaantui, ja hävisimme pisteitä. Passari (Joel Laakso) luotti minuun tänään tärkeillä hetkillä, ja se tuntui hyvältä, Jansons kommentoi toistaiseksi viimeistä KyKy-otteluaan.

Jansons, joka kuuluu myös Latvian maajoukkueeseen, on taatusti kuuma nimi kevään ja kesän siirtomarkkinoilla.

Kokkolan-ottelussa Savon passari Kevin Rodriguez johti peliä oivallisesti. Vahvoja pistemiehiä olivat yleispelaaja Michael Michelau (20) ja etenkin loppuhetkillä tärkeitä pinnoja iskenyt hakkuri Joonas Jokela (18).

Loukkaantumisesta toipunut maajoukkuemies Jiri Hänninen oli Tiikereillä paras pistemies (20) ja keskitorjuja Antti Leppälä tehokkain (+11).

Hännisen oli määrä siirtyä täksi kaudeksi Bundesliigan kovatasoiseen Berlin Recycling Volleys -joukkueeseen, mutta hänen sopimuksensa purettiin maajoukkuekaudella tulleen käsivamman takia. Loppukaudella hän sai kuitenkin arvokasta pelituntumaa.

– Iso kiitos Tiikereille siitä, että sain tänne tulla. Uskalsivat luottaa minuun, Hänninen sanoi perjantaina.

– Tässäkin ottelussa osat usein vaihtuivat. Vastustaja teki hienon nousun viidennessä erässä, onnittelut heille. Vaikea sanoa, mikä lopulta oli joukkueiden välinen ero, Hänninen mietti ottelusarjaa.

Hänninen iski Mestarien liigaa belgialaisen Menenin väreissä vuonna 2023. Kuva: CEV.eu

Miesten liigan puolivälierät jatkuvat lauantaina. Hurrikaani-Loimaa vierailee TUTO Volleyn hallissa Turussa. Hurrikaani johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1, joten välieräpaikka on katkolla loimaalaisille.

Päivitys: TUTO voitti ottelun erin 3-2, joten täydet viisi kamppailua tarvitaan. Viides ottelu käydään sunnuntaina Loimaalla.

VaLePa pudotti Raision Loimun jo aiemmin otteluvoitoin 3-0.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa välierien ottelusarjat ovat Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley ja LP Kangasala – LP-Vampula. Lue sarjojen ennakot tästä.