Kaikki välieräjoukkueet selvillä lentopallon miesten Mestaruusliigassa

Kaikki neljä välieräjoukkuetta ovat selvillä lentopallon miesten Mestaruusliigan kaudella 2023-24.

Neljän parhaan joukkoon etenevät Hurrikaani-Loimaa, Akaa-Volley, VaLePa ja Savo Volley. Nämä joukkueet olivat myös runkosarjan parhaat neljä joukkuetta.

Välierien ottelusarjat ovat Hurrikaani-Savo ja Akaa-VaLePa.

Viimeinenkin välieräjoukkue varmistui sunnuntaina, kun Hurrikaani voitti TUTO Volleyn kotonaan erin 3-0. Loimaalaisjoukkue vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-2.

Hurrikaani oli ottelusarjassa valtava ennakkosuosikki runkosarjan voittajana, mutta TUTO taisteli odotettua tiukemmin ja pakotti ottelusarjan maksimimittaiseksi. Lauantaina hieman tavallista heikompaa päivää viettänyt Greg Petty palasi sunnuntaina tasolleen ja oli Hurrikaanin paras pistemies 21 merkinnällään.

Loimaalla kotijoukkue on ratkaisuottelussa huomattavasti väkevämpi. Erät päättyivät pistein 25-14, 25-21 ja 25-13.

Akaa-Volley pudotti jatkosta KyKy-Betsetin ja Savo Volley Kokkolan Tiikerit. Ottelusarjat päättyivät 3-1. VaLePa, joka kaatoi Raision Loimun, oli ainoa puolivälierät kolmessa kamppailussa selvittänyt joukkue.

Välierien ottelusarjat alkavat todennäköisesti kiirastorstaina eli 28. maaliskuuta. Hurrikaanilla ja Akaalla on ns. kotietu. Loppuottelupaikan varmistaminen vaatii kolme voittoa, joten otteluita käydään korkeintaan viisi.

Molemmat finalistit ovat selvillä viimeistään seuraavan viikon lopulla. Loppuottelusarja käynnistyy alustavasti 9. huhtikuuta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä ottelusarjat ovat Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley ja LP Kangasala – LP-Vampula. Lue sarjojen ennakot tästä.

Viikonlopun ohjelmassa olivat myös lentopallon naisten 1-sarjan välieräottelut. Ensimmäisessä osaottelussa runkosarjaykkönen PuMa-Volley voitti vieraissa Puijo Wolleyn kakkosjoukkueen erin 3-2. Kuortane oli puolestaan LP Viesti Akatemiaa parempi 3-1-tuloksella.

Toisissa osaotteluissa sunnuntaina saatiin samat voittajat, joten PuMa-Volley ja Kuortane kohtaavat 1-sarjan loppuotteluissa.

Joonas Huhtakangas valmentaa Kuortanetta.

Miesten 1-sarjan loppuottelu Murikat – Oulun Kisko kamppaillaan pitkänäperjantaina Oulussa. Mestaruus ratkeaa poikkeuksellisesti yksittäisessä ottelussa.