Lentopalloilija Greg Petty jättää Suomen ainakin toistaiseksi

Lentopallon Mestaruusliigan kauden 2023-24 päättymisestä alkaa olla kuukausi. Tässä siirtouutispaketissa luomme katsauksen liigan jokaisen 20 joukkueen viimeisimpiin peliliikkeisiin.

Hurrikaani-Loimaa: Lentopallon miesten Mestaruusliigan kultajoukkue ohenee ainakin kahdella avainpelaajalla. Viime kaudet sarjan parhaisiin pelaajiin lukeutunut Greg Petty siirtyy Dukla Libereciin, Tshekkiin. Upeasti kesken kauden vahvuuteen tullut keskitorjuja Daenan Gyimah puolestaan siirtyy Ranskaan.

Akaa-Volley: Taitava yleispelaaja Sakari Mäkinen palaa Alankomaista Suomeen ja ottaa paikan Akaa-Volleyn miehistössä. Päättyneellä kaudella Mäkisen edustama Active Living Orion voitti Alankomaiden liigan ja cupin. Mäkinen on maajoukkuetason mies, mutta ei ole tällä hetkellä Suomi-kuvioissa mukana.

VaLePa: Ennätyshakkuri Urpo Sivula pysyy VaLePassa ainakin toistaiseksi. Hänellä on sopimus, mutta se sisältää ulkomaille siirtymisen mahdollistavan pykälän. Tulopuolella ovat hakkuri Veeti Parkkinen (viime kaudella Oulun Kisko) ja keskitorjuja Atro Berg (KyKy-Betset).

Savo Volley: Tuoreimpia sopimuspelaajia ovat Miro Rasinperä, Petteri Härkönen ja Otto Oivanen. Joukkue siirtyy Arttu Keräsen valmennukseen.

Kokkolan Tiikerit: Yleispelaaja Jere Mäkinen, yleispelaaja/libero Teemu Lahti, yleispelaaja Lauri Jylhä ja passari Tatu Venetjoki jatkavat Kokkolassa. Mäkisen sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

Raision Loimu: Bundesliigaan siirtyvän Tomi Saarisen korvaa nuori passari Saku Tuomivaara. Hakkuri Ali Fazli siirtyy Etelä-Koreaan.

KyKy-Betset: Guntis Atars jatkaa Kyyjärven lentopalloylpeyden päävalmentajana.

TUTO Volley: Roope Keskinen pysyy turkulaisjoukkueessa. Hän taitaa sekä keskitorjujan että hakkurin pelipaikan.

Karelian Hurmos: Tatu Hakkarainen, Niko-Matias Puhakka ja Atte Rissanen ovat varmoja jatkajia Joensuussa. Kovakätinen Janne Marttila lähtee Oulun Kiskoon 1-sarjaan.

Vantaa Ducks: Juho Rajala jättää valmennustyöt ainakin toistaiseksi.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga

Pölkky Kuusamo: Kolme viimeisintä Suomen mestaruutta voittaneen joukkueen uusimmat vahvistukset ovat ruotsalainen hakkuri Paulina Lindberg ja yhdysvaltalainen keskitorjuja Nicoletta Capizzi. Lisäksi joukkue täydentyy Venla Kujalalla. Uusi joukkue on nyt kasassa, ja kokoonpanon voit katsoa tästä.

LP Kangasala: Nikolas Buserin valmennukseen siirtyvän joukkueen liberot ensi kaudella ovat Laura Penttilä ja Elsi Karjanlahti.

Puijo Wolley: Yleispelaaja Nea Subotic (kuvassa alla) siirtyy Kuopioon OrPosta ja passari Joanna Kallinen Pölkystä.

Kuva: CEV.eu

LP-Vampula: Ensi kauden liberot ovat Elli-Saara Etelä ja Maria Naasko. Toistaiseksi suurin uutinen on yleispelaaja Jovana Biberdzicin jatkaminen Huittisissa.

LP Viesti: Tuntuvasti muuttuvan joukkueen uusimmat kasvot ovat libero Juulia Jäppinen (viime kaudella Pölkky Kuusamossa) ja keskitorjuja Ada Vikstedt (Vampula).

OrPo: Uusimmat kiinnitykset ovat Vampulasta siirtyvä libero Henna Minkkinen ja nuori yleispelaaja Krista Kämppi.

LiigaPloki: Keskitorjujat Assi Vainikka ja Ella Aalto sekä hakkuri Veera Raveala saapuvat LiigaPlokin joukkueeseen.

Arctic Volley: Yleispelaaja Iida Mikkonen on viimeisin kiinnitys.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Suomen maajoukkueen nykyinen ykköslibero Netta Laaksonen jättää LP Viestin ainakin toistaiseksi taakseen ja siirtyy Hämeenlinnaan. Kerho on lisäksi hankkinut ryhmäänsä Australian maajoukkueessakin esiintyneen 193-senttisen keskitorjujan Lauren Coxin. Libero-osastolle tulee 19-vuotias Liisa Soimasuo.

Nurmon Jymy: Nurmossa tehtiin kertaheitolla tukku jatkosopimuksia. Jymyn vahvuudessa pysyvät Michaela Bajnokova, Sofia Päykkönen, Ellanoora Lehtonen, Emilia Tyynismaa ja Julia Junila.