Parhaat kotimaiset hankinnat miesten lentopalloliigassa

Kuva: FIVB

Kevät, kesä ja syksy ovat tuoneet jälleen tukun kiinnostavia pelaajasiirtoja lentopalloliigassa. Ovet ovat käyneet niin kansainvälisesti kuin liigan sisäisestikin.

Tässä artikkelissa pureudutaan lentopallon miesten Mestaruusliigan kuumimpiin suomalaisiin pelaajahankintoihin. Miesten pääsarja alkaa torstaina 26. syyskuuta, jolloin Raision Loimu saa vieraakseen paikallisvastustaja TUTO Volleyn.

10. Saku Tuomivaara, Raision Loimu: Passari Tomi Saarinen, joka kuului Loimun tukipilareihin vuosien ajan, vaihtoi maisemaa ja siirtyi Bundesliigaan. Tilalle tulee lahjakas Tuomivaara, joka on kartuttanut liigakokemusta Akaa-Volleyn ja VaLePan ryhmissä. Nyt hän pääsee tärkeämpään rooliin kuin koskaan.

9. Veeti Parkkinen, VaLePa: Ennätyshakkuri Urpo Sivula jatkaa Sastamalassa aina vaan, mutta Parkkisesta hän saa erinomaisen kirittäjän. Parkkinen, 20, iski viime kaudella komeita tehoja Oulun Kiskon väreissä 1-sarjassa.

8. William Groffier, VaLePa: Nuoren polven yllätysvalmis pelaaja VaLePassa on myös ranskalaissyntyinen Groffier, joka pelasi liigauransa ensimmäiset vuodet TUTO Volleyssa. Kunhan yleispelaaja pystyy kanavoimaan energiansa optimaalisesti, syntyy vielä hurjaa jälkeä.

7. Joska Försti, KyKy-Betset: Passari Joel Laakson ja hakkuri Renars-Pauls Jansonsin muodostama akseli vei Kyyjärven viime kauden suurimmaksi yllättäjäksi. Nyt molemmat pelaajat ovat siirtyneet toisaalle. Laakson paikan ottaa pian 22 vuotta täyttävä Försti, jolla on hyviä näyttöjä Kokkolan Tiikereistä ja TUTO Volleysta.

6. Aleksi Muukkonen, VaLePa: Alkava kausi todennäköisesti näyttää, tuleeko Muukkosesta todellinen tähtipelaaja. Muukkonen nousi yhdeksi Suomen lupaavimmista lentopalloilijoista vuosikymmenen alussa ja vietti viime kauden Belgian liigassa. Jos homma toimii, Muukkosesta voi kehkeytyä yksi kauden parhaista pelaajista Mestaruusliigassa.

Kivikovat yleispelaajat Akaaseen

5. Rami Rekomaa, Raision Loimu: Loimu hankki laatua ja rauhallisuutta verkon keskustaan. Tiikereitä edustanut Rekomaa nousi viime kaudella runkosarjan torjuntapörssin kolmanneksi 65 blokkipisteellään. Muodostaa mainion keskitorjujaparin Eetu Mäen kanssa.

4. Joel Laakso, TUTO Volley: Peruspassari sanan parhaassa mahdollisessa merkityksessä. Laaksolla, 30, pelipaita on vaihtunut melkein joka vuosi, ja nyt hänen passejaan saadaan ihailla Turussa.

3. Niklas Seppänen, Akaa-Volley: Pelaaminen ulkomailla ja katoaminen maajoukkueympyröistä ovat vieneet Niklas Seppäsen hieman tutkan ulkopuolelle. Kokenut kaveri on edelleen yksi Suomen parhaista yleispelaajista, mikäli kunto ja motivaatio ovat huipussaan.

2. Sakari Mäkinen, Akaa-Volley: Kivikovan yleispelaajakaksikon Akaan joukkueessa täydentää Mäkinen, joka palaa Suomeen pelattuaan viime kauden Alankomaissa. Etenkin VaLePa-vuosinaan Mäkinen oli yksi Suomen parhaista pelaajista – innokkaimpien mielestä paras.

1. Antti Ropponen, TUTO Volley

Suosikkihakkuri nähdään lentopallon Mestaruusliigassa ensimmäisen kerran pariin vuoteen. ”Rane” ihastutti viime kaudet Sveitsissä, missä hänet valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi keväällä 2023. Nurmolaistaustainen Ropponen, 29, on pelannut aiemmin Mestaruusliigaa Hurrikaani-Loimaassa ja Tiikereissä.