Suomen lentopallomiehet veivät erän maailmanmestareilta

Kuva: FIVB

Suomi voi varmistaa jatkopaikan lentopallon MM-kisoissa sunnuntaina, vaikka lauantaina tuli 1-3-tappio Puolalle. Sunnuntaina Suomi pelaa Puerto Ricoa vastaan.

Lauantaina Bulgarian Varnassa alkulohkoa johtava Iran voitti Kuuban erin 3-1. Tappio on Kuuballe kisojen kolmas. Myös Puerto Rico on hävinnyt kaikki kolme otteluaan.

Suomi on voittanut kisoissa Kuuban sekä hävinnyt Bulgarialle ja Puolalle. Jos Suomi voittaa sunnuntaina Puerto Ricon, ja Kuuba häviää Bulgarialle, Suomi menee varmasti MM-kisojen toiselle kierrokselle eli 16 parhaan joukkoon – huolimatta Puola-tappiosta.


Lauantaina Suomen avauskokoonpanoon riensivät passari Mikko Esko, hakkuri Samuli Kaislasalo, yleispelaajat Elviss Krastins ja Niko Suihkonen, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

Keltanokat Kaislasalo ja Suihkonen astuivat vahvasti esiin. Kaislasalo oli Suomen pisteahnein 14 pisteellä (11 hyökkäys- ja kolme torjuntapistettä). Suihkonen pääsi 10 pisteeseen. Antti Ronkainen ja Henrik Porkka saivat peliaikaa hekin.

Ottelun pistehaiksi nousi Puolan Artur Szalpuk. Hänelle kirjattiin 19 pinnaa.

Suomi – Puerto Rico alkaa sunnuntaina kello 17. Kuuba-Bulgaria on ohjelmassa kello 20.40 alkaen.


Lentopallon MM-kisat lauantaina

Suomi-Puola 1-3
Iran-Kuuba 3-1

Kanada-Kiina 3-1
Serbia-Tunisia 3-1

Belgia-Slovenia 2-3
Hollanti-Brasilia 3-1
USA-Venäjä 3-1
Italia-Argentiina 3-1