Venäjää vastaan murskatappion välttäminen olisi Suomelle voitto

Kuva: FIVB

Suomen taival lentopallon MM-kisoissa päättyy sunnuntaina. Vastaan toisen kierroksen päätösottelussa asettuu Venäjä.

Lauantaisessa ottelussa Hollantia vastaan Suomi pelasi jälleen hyvin, mutta puhtia ei riittänyt koko pelin tarpeiksi. Hollanti voitti erin 3-1.

– Suomi pelasi hyvää lentopalloa 20 minuutin ajan, eikä se riitä MM-kisoissa. Olemme tietysti hyvin pettyneitä. Vaikka pelasin hyvin, se ei ilahduta, koska joukkue hävisi, hakkuri Urpo Sivula kommentoi.


Sivula esiintyi vakuuttavasti ja viimeisteli 23 pistettä. Hollannin Nimir Abdel Aziz ehti 22 pinnaan.

– Tämä voitto todisti, että Hollanti palaa maailman parhaiden maiden joukkoon, niin kuin 90-luvulla. Näin täydessä hallissa (8 953 katsojaa) pelaaminen oli mahtavaa, emme ole tottuneet tällaisiin yleisömääriin, Nimir jutteli.

Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo myönsi, että usko loppui.

– Kahden ensimmäisen erän jälkeen uskoimme vielä voittoon. Valitettavasti meiltä loppuivat eväät. Erityisesti hyökkäyksemme jäivät heikoiksi, sanoi Sammelvuo.

Venäjälle jatkopaikka ei ole vielä varma, joten se pelaa Suomea vastaan täysillä. Tästä ottelusta murskatappion välttäminen on Suomelle voitto.


Toiselle kierrokselle eli maailman 16 parhaan joukkoon Suomi selviytyi sijoituttuaan alkulohkossaan neljänneksi.

Lauantain ottelukierroksella Italia, Brasilia, Serbia ja USA varmistivat lohkovoitot ja siten paikat kuuden parhaan joukkoon. Jatkoon menevät lisäksi kaksi parasta lohkokakkosta.

Hallitseva maailmanmestari Puola hävisi toisen kerran perättäin, nyt Ranskalle. USA puolestaan jatkoi loistavaa menoaan voittamalla Bulgarian 3-0. USA on lentopallon MM-kisojen ainoana voittanut kaikki seitsemän otteluaan.

Lentopallon MM-kisat 22.9.2018

Suomi-Hollanti 1-3
Italia-Venäjä 2-3

Iran-Kanada 2-3
Serbia-Argentiina 3-0
Australia-Belgia 0-3
Bulgaria-USA 0-3
Puola-Ranska 1-3
Slovenia-Brasilia 0-3